Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tyson při návratu remizoval s Jonesem, deset milionů dolarů věnuje na charitu

Exhibiční zápas někdejších mistrů světa v boxu, čtyřiapadesátiletého Mikea Tysona a o tři roky mladšího Roye Jonese, skončil remízou. Na závěr galavečera absolvovali v prázdné hale losangeleského Staples Center osm dvouminutových kol, rozhodčí pak vyhlásili nerozhodný výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Mike Tyson se vrátil do ringu

Pro někdejšího šampiona těžké váhy Tysona to bylo první vystoupení v ringu po 15 letech. Vydělané peníze věnuje někdejší "zlý muž" na charitu. "Tohle je lepší než bojovat o titul. Teď jsme filantropové. Můžeme udělat něco dobrého pro svět. Musíme to zopakovat," řekl po zápase Tyson, jehož odměna má činit deset milionů dolarů.

I když šlo jen o exhibici, Tyson ukázal, že je ve svém věku v dobré formě. "Ty jeho rány na tělo si každopádně vybraly svou daň. Dostat od Mikea ránu stojí za to. S remízou jsem v pohodě. Možná bychom si to mohli zopáknout," prohlásil Jones.

Stříbrný medailista z olympijských her v Soulu 1988, který v minulosti držel mistrovské pásy ve čtyřech váhových kategoriích zároveň, nastoupil k zápasu v rukavicích a trenkách v barvách Los Angeles Lakers, jimiž uctil památku zesnulé basketbalové legendy Kobeho Bryanta.

Jones naposledy boxoval předloni, kdy vylepšil svou bilanci v profesionálním ringu na 66 výher a devět porážek. Tyson má na kontě 50 vítězství a šest proher. Profesionální kariéru uzavřel v roce 2005 porážkou s Irem Kevinem McBridem.

Míval problémy s drogami, dostal se do finančních potíží a několikrát byl zatčen za různá napadení, v poslední době však získal znovu chuť boxovat. Na návrat do ringu se připravoval od jara. Původně chtěl boxovat s Evanderem Holyfieldem, jemuž v památném souboji o titul v červnu 1997 ukousl kus ucha a byl diskvalifikován, ale nedohodli se.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články