Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lenka Marušková má bronz z MS

Mnichov - Střelkyně Lenka Marušková získala na mistrovství světa v Mnichově bronzovou medaili ve sportovní pistoli. Od zlata ji dělily pouhé dvě desetiny bodu. Stříbrná olympijská medailistka z Atén si tak spravila chuť po nedělním čtvrtém místu ve vzduchové pistoli. Marušková navíc vybojovala společně s Michaelou Musilovou a Petrou Hykovou cenný kov stejné hodnoty i v soutěži družstev.

Žádný jiný český střelec dvě medaile z Mnichova mezi seniory nezískal, v juniorské kategorii byl rovněž dvakrát bronzový Josef Nikl ve střelbě na běžící terč.

"Dvě finále ve dvou dnech, to je sen. V neděli jsem sice skončila čtvrtá, ale získala účastnické místo pro olympiádu, kde mohu střílet obě disciplíny, protože v té druhé mám splněný limit," naznačila pětadvacetiletá Marušková další pozitiva svých výsledků.

Je nám líto, video expirovalo.
MS ve střelbě 2010 Mnichov

Zkušená česká střelkyně vstupovala do finále s čtyřbodovou ztrátou na Španělku Soniu Franquetovou a Srbku Zoranu Arunovičovou. Po první finálové položce už se ale Marušková dělila o druhou příčku, před poslední sérií pěti ran byla dokonce s dalšími dvěma soupeřkami ve vedení.

Dramatický závěr však zvládly Arunovičová s Ruskou Kirou Klimovovou o něco lépe a předčily Maruškovou o 0,2 bodu. Titul mistryně světa si pak v rozstřelu zajistila Klimovová. "Oči tu hrozně trpěly, před šampionátem jsem prodělala zánět spojivek. Ve finále jsem viděla chvílemi jen černý flek a snažila se trefovat jeho střed," přiznala Marušková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články