Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Přívratskému těsně unikl bronz v třípolohové malorážce, navíc přišel o rekord

Sportovnímu střelci Jiřímu Přívratskému ve finále třípolohové malorážky na Světovém poháru v Baku těsně unikl bronz a skončil čtvrtý. Vítězný Číňan Liou Jü-kchun navíc českého reprezentanta výkonem 467,3 bodu připravil o světový rekord.

Jiří Přívratský (vlevo)
zdroj: facebook.com/ISSF.Shooting

Třiadvacetiletý Přívratský skončil ve středeční kvalifikaci sedmý. Dnes se většinou držel v polovině osmičlenného startovního pole a před ranou o bronz měl náskok dvou desetin před Lucasem Kryszem. Vstoje ale trefil jen 9,5, zatímco Francouz 10,1.

Český Střelec roku 2023 nenavázal na lednový čtvrtý triumf v SP z Káhiry ani na premiérové vítězství ve vzduchovce v Granadě o měsíc později. Jeho světový rekord z loňského května právě z Baku překonal Liou Jü-kchun o 1,2 bodu.

Finále těsně uniklo Františku Smetanovi, který měl na devátém místě stejně bodů jako osmý Kryzs a stoprocentní položku vleže i vkleče, ale vstoje byl lepší Francouz.

Stejnou příčku jako Smetana obsadil v kvalifikaci skeetu Bohumil Vobr. Jakub Tomeček byl o tři místa horší a Barbora Šumová skončila třináctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články