Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Brokař Vaněk ovládl v Baku kvalifikaci, ve finále ale selhal

Brokař Pavel Vaněk sice postoupil z prvního místa do finále trapu na Světovém poháru ve sportovní střelbě v Baku, jenže souboj mezi nejlepší šestkou už mu nevyšel a obsadil konečné šesté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaněk po triumfu v kvalifikaci nezvládl v Baku finále

Někdejší juniorský vicemistr světa vstoupil do finále chybou, postupně se pak dopustil dalších čtyř a po 25 výstřelech se jako první s vyřazovací soutěží rozloučil.

Aby si vynutil alespoň rozstřel o pokračování, potřeboval o jednu trefu lepší výkon. Zvítězil Australan James Willett.

V kvalifikaci přitom Vaněk udělal při 125 pokusech jen tři chyby. V sobotu mu v každé položce ulétl jediný terč a pak byl ve zbývajících dvou stoprocentní.

Nechal za sebou i oba české olympijské vítěze Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého, kteří s výkonem 116 bodů skončili ve čtvrté desítce pořadí.

V Baku měl v dosavadním programu blízko do finále střelby ze vzduchové pistole Pavel Schejbal, který mimo osmičku nejlepších skončil jen kvůli pomocnému kritériu. S nižším počtem přesných desítek obsadil desáté místo.

Jeho dvojče Veronika Schejbalová a Jindřich Dubový přišli kvůli stejnému pravidlu o souboj o bronz v soutěži smíšených dvojic, v níž skončili pátí.

Veroniku Blažíčkovou s Jiřím Přívratským dělilo v mixu ze vzduchové pušky od duelu o třetí místo 0,6 bodu a byli sedmí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články