Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Procházka před duelem s Rakičem: Mám za sebou nejlepší přípravu za celou kariéru

Další zápas Jiřího Procházky v UFC se pomalu ale jistě blíží. Český bojovník MMA se do klece postaví poprvé od listopadové porážky v titulovém duelu s Brazilcem Alexem Pereirou. V sobotu 13. dubna se v Las Vegas utká s Rakušanem srbského původu Aleksandarem Rakičem na akci UFC 300. Procházka má dle svých slov za sebou skvělou přípravu a do Ameriky si prý jede pro výhru.

Jiří Procházka na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Procházka půjde do souboje po nezdaru v souboji s Pereirou, v němž neúspěšně usiloval o titul v polotěžké váze. Do listopadového zápasu vstupoval po rok a půl dlouhé léčbě ramene. V New Yorku si tehdy připsal první porážku po osmi letech.

"Mám za sebou nejlepší přípravu za celou svoji kariéru. Ve všech směrech. Zaměřili jsme se na intenzitu, objem i detaily a to vše bylo v posledních týdnech podloženo plným zdravím," řekl jednatřicetiletý rodák z Hostěradic na Znojemsku před pátečním odletem.

Rakič toužil utkat se s Procházkou už delší dobu a dost důrazně to dával najevo na sociálních sítích. Už dva roky nezápasil, měl přetržené vazy v koleně. I proto vstoupí český zápasník do zápasu v roli favorita.

"Rakič je komplexní bojovník, velký pracant. Po takové pauze bude chtít podat co nejlepší výkon, bude na něj větší tlak. Musím být zdravě agresivní. Vím, že se do mě opírá na sociálních sítích, ale to mě udržuje nabuzeného. Udělám maximum pro výhru," konstatoval Procházka.

Zápas rozhodne o nové evropské jedničce, Procházka je v celosvětovém žebříčku UFC dvojkou a Rakič pětkou. Nicméně nepůjde o titul jako v listopadu proti Pereirovi. Českému bojovníkovi to ale nevadí. "My nejsme jako hokejisté, kteří hrají každý týden. Já jsem se na tento boj dlouho připravoval a beru ho jako vyvrcholení dosavadního života. Právě tento přístup dělá boj bojem, to je MMA," řekl Procházka.

Na další zápasy o titul v polotěžké váhové kategorii nemyslí. "To nyní neřeším. Přede mnou je Rakič ve Vegas a co bude dál, se teprve uvidí," uvedl. Celkově má český bojovník bilanci 29 výher, čtyři prohry a jedna remíza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články