Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Favority mistrovství republiky ve squashi jsou opět Serme a Mekbib

Obhájci titulů Anna Serme a Daniel Mekbib jsou favority mistrovství republiky ve squashi. Letošní domácí šampionát se v ostravském centru Fajne koná netradičně na začátku sezony, jelikož jeho pořádání v březnu zamezil koronavirus. Přímé přenosy z utkání o medaile sledujte v sobotu od 16:00 a v neděli od 12:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Daniel Mekbib
zdroj: ČT sport

Serme vystoupala ve světovém žebříčku PSA na 55. místo a v příštím vydání by se měla posunout do elitní padesátky. Do Ostravy tak přijíždí v životní formě.

"Myslím, že ano," řekla Serme, která začátkem měsíce prošla do 2. kola US Open a předtím si zahrála mistrovství světa či prestižní turnaj u egyptských pyramid.

"Díky velkým turnajům jsem měla možnost hrát s nejlepšími hráčkami a bylo to super. Získala jsem mnoho zkušeností."

Ke konkurentkám Serme se počítají Olga Kolářová, Natálie Babjuková či Eva Feřteková. "Cíl je vyhrát. Když už vyhrajete jednou, já vyhrála dvakrát, tak teď už je cokoliv, co není první místo, zklamání," pronesla Serme, která doma poprvé kralovala v roce 2018.

Mekbib vyhrál uplynulé tři ročníky MČR a převzal štafetu po Janu Koukalovi, s osmnácti tituly domácím rekordmanovi. K jeho sokům patří ostravští hráči Jakub Solnický a Viktor Byrtus.

"Všichni soupeři jsou ale na vlně, nikdo nemá nějaký propad. Bude to hodně vyrovnaný ročník, za námi číhají další nebezpeční hráči," řekl Mekbib, 75. hráč žebříčku PSA.

Na říjnové odložené domácí mistrovství naváže šampionát, který se uskuteční v březnu 2022 v Praze. "Všichni doufáme, že se nám podaří dostat na atraktivní místo a odehrát ho na skleněném kurtu," řekl Tomáš Fořter, generální sekretář asociace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články