Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Úspěch v olympijské kvalifikaci a pak nic. Talentovaná jezdkyně Vingrálková doufá v brzký restart

Je jí teprve sedmnáct, ale na koni jí to jde perfektně. Parkurová jezdkyně Sára Vingrálková stihla před přerušením sezony splnit kvalifikační limit pro účast na olympijských hrách. Může se tak pokusit probojovat do českého týmu pro Hry v Tokiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vingrálková chce bojovat o účast v Tokiu

V sezoně, kdy teprve dovrší osmnáct let, chtěla Sára Vingrálková sbírat zkušenosti na nejvyšších soutěžích, kterých se do letoška kvůli nízkému věku nemohla účastnit. Jenže při první příležitosti dosáhla na kvalifikační výsledek pro účast na olympijských hrách.

"Vyšlo to, tak jsme potom ty plány trochu přehodnotili a říkali jsme, že pokud se povedla ta kvalifikace udělat, že bychom touto cestou pokračovali, a uvidíme, co sezona přinese," uvedla Vingrálková.

Namísto porovnávání se se světovou špičkou ovšem přišla neplánovaná přestávka a účast jen v národních závodech. Zatím.

"Doufám, že se závody v zahraničí otevřou, protože, co si budeme povídat, tady na domácím kolbišti se na olympiádu připravit nedá," podotkla se vší otevřeností nadějná česká jezdkyně.

Pokud by však letošní sezona musela proběhnout pouze v České republice, je rozhodnuta startovat v říjnu na odloženém národním šampionátu už mezi nejlepšími v seniorské kategorii.

Zdroj
ČT sport, equitv.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články