Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nurmagomedov zůstane v karanténě a bojovat neplánuje. Seberte mu pás, hlásí Ferguson

Už čtyřikrát byl "prokletý zápas" Khabib Nurmagomedov – Tony Ferguson odložen a tato série bude pravděpodobně pokračovat i tentokrát. Jednatřicetiletý Rus, který v lehké váze doposud nenašel přemožitele, totiž vzhledem k pandemii koronaviru nemůže opustit svou zemi. "Ze zrušení fightu jsem zklamán více než kdokoli z vás," napsal na Instagramu.

Khabib Nurmagomedov
zdroj: ABACA

Vedení UFC (Ultimate Fighting Championship) v čele s Dana Whitem sice o anulování dubnového šlágru 249. galavečeru nechce ani slyšet, ale Nurmagomedov už má evidentně jasno. Na případné devětadvacáté vítězství si nejspíše bude muset počkat.

O pět let starší Američan Ferguson opanoval 17 z posledních 18 duelů a drží sérii dvanácti skalpů soupeřů v řadě.

Jejich souboj i proto vzbuzuje extrémní zájem fanoušků, expertů či televizních stanic. A pochopitelně je ve hře také obrovský balík peněz.

Šíření koronaviru v kombinaci s uzavřením hranic ho ovšem pravděpodobně opět odsune.  

KHABIB "THE EAGLE" NURMAGOMEDOV - TONY "EL CUCUY" FERGUSON

1. zápas: 10. prosince 2015
Khabib Nurmagomedov odstoupil kvůli zraněnému žebru.

2. zápas: 16. dubna 2016
Tony Feruguson odstoupil kvůli nemoci způsobující hromadění krve v plicích.

3. zápas: 4. března 2017
Khabib Nurmagomedov odstoupil kvůli komplikacím při shazování váhy.

4. zápas: 8. dubna 2018
Tony Ferguson odstoupil kvůli přetržení bočního křížového vazu v koleni.

Několik prohlášení šéfa UFC o tom, že se 5. zápas uskuteční za každou cenu, chápe Nurmagomedov jen stěží.

"Země na celém světě či známé osobnosti apelují na dodržování bezpečnostních pravidel proti šíření onemocnění COVID-19 a já mám být jediný, kdo bude zbaven všech povinností kvůli fightu?" ptal se s narážkou na speciální povolení k odletu, o kterém se spekuluje.

"Ze zrušení souboje jsem zklamán více než kdokoli z vás," pokračoval.

Tony Ferguson (vlevo) a Khabib Nurmagomedov
zdroj: ČT sport / REUTERS

Magnet 249. galavečeru UFC se měl původně konat 18. dubna v Brooklynu, ale vzhledem k pandemické situaci v Americe bylo už v březnu rozhodnuto, že se v nejlidnatějším městském obvodu New Yorku neuskuteční.

White následně hledal alternativu a za další destinaci zvolil podle všeho Abú Dhabí, kde měli mimo jiné oba rivalové trénovat. "The Eagle" se však po příletu do Spojených arabských emirátů dozvěděl, že Rusko hodlá uzavřít hranice, a zamířil zpět do vlasti.

"V současnosti jsem v Dagestánu a připravuji se každý den, i když vlastně nevím na co," zakončil.

Ferguson o rozhodnutí Nurmagomedova:

"Evidentně byl v Abú Dhabí, měl možnost zůstat a dokončit kemp, ale raději utekl do Ruska. Nechce se mnou bojovat. Má strach. Seberte mu pás."

"El Cucuy" nenachází pro instagramový příspěvek soupeře pochopení. "Věděl, že se mu nedaří shazovat váhu. A věděl, co musí udělat, aby se zachránil," dodal.

Vzhledem k faktu, že UFC zatím galavečer oficiálně nezrušila, může se Ferguson zápasu dočkat i bez účasti neporaženého soka. Zájem už projevil například Dustin Poirier či Justin Gaethje, jehož jméno se aktuálně skloňuje nejvíce.

Zdroj
mmafighting.com, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články