Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Kuříková se blýskla na Světovém poháru v Koreji, Frintové se nedařilo

Triatlonistka Petra Kuříková obsadila osmé místo v závodě Světového poháru v Tchongjongu. V Jižní Koreji naopak neměla svůj den česká jednička Vendula Frintová, která měsíc po čtvrtém místě v předchozím podniku prestižního seriálu v Číně skončila ve čtvrté desítce.

Petra Kuříková
zdroj: ITU Media autor: Janos Schmidt

V Tchongjongu se závodilo na sprinterských vzdálenostech, čehož vicemistryně Evropy na této distanci Kuříková využila k druhému nejlepšímu výsledku v sezoně. Výše byla ve SP pouze v srpnu v Karlových Varech, kde skončila při triumfu Frintové čtvrtá.

"Na startu nás bylo dvaašedesát, takže ohromně nabitý závod. Ve vodě to byla velká mela. Spíše boj než plavání," uvedla Kuříková, která vstupovala do kopcovité cyklistické části na 34. pozici. "Chytila jsem se Nicoly Spirigové a jela potom s ní. To je jako chytit se rychlíku, takže jsme se bleskově dotáhly dopředu," pochvalovala si spolupráci z olympijskou vítězkou z Londýna 2012.

Hned v prvním cyklistickém okruhu se startovní pole spojilo do jedné velké skupiny, v níž obě Češky přijely do druhého depa. "Bylo jasné, že se rozhodne v běhu, což byl sprint na pět kilometrů, tak jsem tam chtěla nechat opravdu všechno. A nakonec to vyšlo na osmé místo, tak jsem moc ráda," uvedla sedmadvacetiletá Kuříková, která si připsala výraznou porci bodů do světového žebříčku a polepšila si v kvalifikaci na olympijské hry do Tokia.

Jablonecká rodačka doběhla po necelé hodině s odstupem 32 sekund za vítěznou Francouzkou Sandrou Dodetovou. Frintová ztratila na 32. místě přes dvě minuty.

Závod mužů vyhrál Američan Matthew McElroy, český reprezentant Jan Čelůstka skončil s odstupem půldruhé minuty na 44. pozici.

SP v triatlonu v Tchongjongu (Korea):

Muži:
1. McElroy (USA) 51:25, 2. Castro (Šp.) -8, 3. McDowell (USA) -10, ...44. Čelůstka (ČR) -1:36.

Ženy:
1. Dodetová (Fr.) 57:10, 2. Uedaová (Jap.) -3, 3. Michelová (Belg.) -8, ...8. Kuříková -32, 32. Frintová (obě ČR) -2:08.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články