Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Devatenáctiletý Barták uzmul křišťálový glóbus pro šampiona SP v travním lyžování

Přestože je věkem ještě junior, podmanil si Světový pohár v travním lyžování mezi dospělými. Martin Barták, třináctinásobný juniorský mistr světa a dvojnásobný medailista ze seniorských šampionátů, si pojistil celkové vítězství v závěrečném dílu seriálu v italském Schilpariu.

Je nám líto, video expirovalo.
Barták se stal králem SP v travním lyžování

Barták letos vyhrál sedm závodů a připsal si další tři pódiová umístění. "Byla to náročná, ale neuvěřitelná sezona. Na začátku pro mě bylo určitě důležitější a přednější mistrovství světa, ale vzhledem k tomu, jak se sezona vyvíjela, stal se křišťálový glóbus hlavním cílem. Jsem rád, že se to nakonec podařilo dotáhnout do konce," uvedl Barták, jenž triumfoval s náskokem 165 bodů před Italem Edoardem Frauem.

"Věděl jsem, že Martin letos bude bojovat o světový titul a bude patřit k naprosté špičce i mezi muži - nejen mezi juniory - ale nečekal jsem, že už bude bojovat o křišťálový glóbus. To je v 19 letech naprosto neuvěřitelné. Je to pro něj velká odměna za všechnu práci, kterou tomu věnoval. Je skvělé, že po éře Jana Němce jsme tak rychle našli dalšího českého šampiona," radoval se z výsledků svého svěřence reprezentační trenér Daniel Mačát.

V celkovém hodnocení Světového poháru se do elitní trojice dostala i česká reprezentantka Alena Veselá. Teprve sedmnáctiletá závodnice skončila třetí.

Příští víkend čeká travní lyžaře závěrečný závod Českého poháru a mistrovství republiky v Předklášteří u Brna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články