Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

1100 kilometrů, pěšky i ve vzduchu. Extrémní paraglidisté se znovu vydali překonávat Alpy

V rakouském Salzburgu odstartoval devátý ročník jednoho z nejnáročnějších závodů na světě Red Bull X-Alps. Pěšky nebo na paraglidu musí účastnící na cestě do cíle v Monaku zdolat přes 1100 kilometrů. Na šesté vítězství za sebou útočí Švýcar Christian Maurer. Mezi 32 závodníky ze 20 zemí poprvé v historii chybí český zástupce, šanci ale dostal Slovák Juraj Koreň.

Je nám líto, video expirovalo.
V Salcburku odstartoval devátý ročník závodu X-Alps

Letos čeká na alpské dobrodruhy vůbec nejtěžší trasa v historii. Na cestě ze Salzburgu do Monaka, dlouhé vzdušnou čarou 1138 kilometrů, musí protnout třináct otočných bodů včetně nejvyšší hory Evropy Mont Blancu. Na to dostat se do cíle mají přitom jen 12 dní.

"Organizátoři se nám to snažili ztížit, jak to jen šlo. Na prvních osmi otočných bodech musíme přistát a podepsat se tam, což komplikuje let," uvedl Koreň.

Úvodní den zakončil Juraj Koreň na konci startovního pole. "Byl bych spokojený, kdybych se dostal do Monaka v časovém limitu. Ale vzhledem k počasí, situaci v Alpách a složitým otočným bodům to bude velmi těžké," přiznal Koreň.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články