Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Junioři do 19 let překvapili na MS v raftingu zlatem, tým do 23 let bral stříbro

Další medaile do sbírky přidali na mistrovství světa v raftingu šestimístných posádek čeští reprezentanti. V australském Queenslandu si zlato připsali junioři do 19 let. Stříbro získala pak sestava do 23 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští junioři získali na MS v raftingu zlato a stříbro

Devatenáctka patřila mezi silné týmy, ale úplnými favority na zlato nebyla. Češi se ovšem v Austrálii blýskli výborným výkonem. V první jízdě se ještě rozkoukávali a pečlivě studovali každý detail tratě. Ve druhém kole už zvolili nejlepší taktiku, jako jediní dnes projeli všech čtrnáct branek a zaslouženě, i když možná překvapivě vybojovali zlato.

"Ani jsme si nemysleli, že bychom mohli být první, ale doufali jsme v to. Mysleli jsme si, že Australani, jak jsou tady domácí, že to mají nacvičený, celou tu trať," řekl Vítězslav Ručka, člen zlatého týmu.

Junioři do 23 let naopak hlavními favority na zlato byli. To jim ale uteklo. V obou jízdách udělali jednu chybu a museli se spokojit se stříbrem.

Odpoledne se v Austrálii jelo kontaktní head to head. Češky v semifinále sice nestačily na Nový Zélend, ale v jízdě o bronz porazily Rusky a i ve svém druhém závodě vybojovaly třetí místo. "Head to head nám ne úplně vždycky na mistrovství světa nebo Evropy jde, takže je to super, mít dvě medaile, a uvidíme teď další dva závody slalom a sjezd," řekla Kateřina Vacíková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články