Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Werthová má ze Světových jezdeckých her dvě zlata

Němečtí jezdci zatím dominují Světovým jezdeckým hrám v americkém Trajonu. Ze všech tří disciplín mají medaili, z toho dvě zlaté v drezuře. Legendární Isabelle Werthová s klisnou Bella Rose vyhrála týmovou soutěž a poté i Grand Prix speciál jednotlivců.

Je nám líto, video expirovalo.
Legendární Werthové se na Světových jezdeckých hrách daří

Werthová patří ke světové špičce už od konce 80. let minulého století. V drezurním obdélníku získala celkem šestkrát olympijské zlato, sedmnáctkrát titul mistryně Evropy a dvěma zlaty z Trajonu doplnila svou sbírku o osmý a devátý nejcennější kov na mistrovství světa.

Devětačtyřicetiletá jezdkyně nejprve táhla za zlatem německý tým a o den později vyhrála i individuální Grand Prix speciál. Po závodě měla v očích slzy, před čtyřmi lety totiž její klisna Bella Rose musela z této zkoušky odstoupit kvůli zranění.

Pod vedením legendární jezdkyně se ale ve čtrnácti letech dokázala vrátit zpět na vrchol, se skóre přes 86 procent Werthová porazila Američanku Gravesovou i obhájkyni titulu Britku Dujardinovou. Zlatou sbírku z Trajonu může Werthová zkompletovat v pondělním küru, tedy volné sestavě na hudbu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články