Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Atletika paralympiků odstartovala. Oštěpař Vrátil předvedl na ME čtvrtý nejdelší hod

Na mistrovství Evropy paralympiků v Berlíně začaly atletické soutěže. V oštěpařském sektoru se představili čtyři čeští reprezentanti. Nejvíce se dařilo Petru Vrátilovi, který skončil čtvrtý hodem dlouhým čtyřicet metrů a 79 centimetrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ME paralympiků začala atletika

Do závodů naopak zatím nezasáhla čtyřnásobná paralympijská medalistka Eva Datinská. České koulařce změnili časový harmonogram a posunuli start soutěže na pátek. "Je to docela nepříjemné," hodnotila Datinská.

V koulařském sektoru připravil pořadatelskou zemi o zlatou medaili Bartoš Tyškowski, který v kategorii F41 překonal paralympijského vítěze a světovou jedničku Niko Kappela. Polák na cestě k obhajobě titulu posunul světový rekord na čtrnáct metrů a čtyři centimetry.

Rekord evropského šampionátu padal v oštěpu v kategorii F38, kde Lotyš Dmitrijs Silvos poslal náčiní do vzdálenosti 51 metrů a 54 centimetrů.

Dvojnásobným španělským triumfem pak skončil skok do dálky. Zlato bral v kategorii T13 Ivan Cano Blanco a v kategorii T11 Gerard Descarrega Puigdevall, který posunul maximum šampionátu na šest metrů a sedmatřicet centimetrů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články