Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bojkot Evropských her v Minsku? Němci ho zvažují po razii v běloruských médiích

Primární jsou zájmy sportovců a bojkot až krajním řešením. Němci nicméně zvažují v souvislosti s Evropskými hrami v Minsku v příštím roce různé postupy poté, co v Bělorusku zatkli několik novinářů.

Německo se zahalilo do smutku
zdroj: ČTK/DPA

"Tuto možnost (bojkot) nevylučujeme, pakliže se situace nevyřeší a tyto záležitosti budou pokračovat," řekl Hörmann rozhlasové stanici Deutschlandfunk. "Vývoj v Bělorusku nás každopádně naplňuje obavami, budeme ho dál pečlivě sledovat," dodal.

Zároveň však uvedl, že bojkot je až krajním řešením. "Musíme vzít v úvahu i to, že některé soutěže v Minsku budou olympijskou kvalifikací. Prvotní jsou pro nás zájmy sportovců," řekl Hörmann.

Běloruská policie zadržela v minulém týdnu několik novinářů a obvinila je z nezákonného přístupu ke zpravodajství státní tiskové agentury BelTA. Ve vazbě skončil podle webu insidethegames.biz také spolupracovník zpravodajského serveru Deutsche Welle.

V redakcích nejnavštěvovanějšího zpravodajského portálu Tut.by a nezávislé agentury BelaPAN provedli policisté razii. Podle běloruských nezávislých novinářů má být policejní akce výhrůžkou médiím, která nejsou pod státní kontrolou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články