Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Startují finále ligy základních škol, do programu se zapojilo přes 120 tisíc dětí

Praha - Třetí ročník ligy základních škol o Pohár ministryně školství čekají finálová utkání. Soutěžní klání budou probíhat v sedmi sportech - atletice, minifotbalu, basketbalu, florbalu, volejbalu, házené a plavání. Patrony jednotlivých sportovních odvětví jsou úspěšní sportovci. Atletiku zaštiťuje trojnásobný halový mistr Evropy Pavel Maslák, patronem fotbalového turnaje je bývalý reprezentant Zdeněk Grygera. Přímé přenosy finálových zápasů a závodů bude živě vysílat ČT sport a web ctsport.cz. První utkání ve florbale můžete sledovat 23. března od 8:25.

Kateřina Valachová předává pohár mladým sportovním nadějím
zdroj: sportovniligazs.cz

Sportovní liga základních škol o Pohár ministryně školství je určená pro žáky druhého stupně základních škol a víceletých gymnázií. Soutěž pořádá společně s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy také Asociace školních sportovních klubů ČR a Česká unie sportu.

Třetí ročník ligy začal základní částí už loni v září. Celkem se do sportovních soubojů zapojilo přibližně 120 tisíc dětí. "Jsem spokojená, protože se stále zapojuje více a více základních škol, více a více družstev. Takže je vidět, že to děti chytlo za srdce," řekla ministryně školství Kateřina Valachová.

Přímé přenosy finálových klání bude v živých přenosech vysílat ČT sport. "To, že se školy a sportovci uvidí na obrazovce České televize, vytvoří další chuť sportovat a reprezentovat svojí školu. A to hecování určitě sportu pomůže," řekl výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Halový mistr Evropy Pavel Maslák
zdroj: REUTERS/Marko Djurica

"Posláním České televize je nejenom podporovat a prezentovat vrcholový sport, ale zároveň ukazovat, kde vlastně vrcholoví sportovci začínají. A to je dětský a mládežnický sport, proto jsme rádi, že Česká televize může právě tuhle akci podpořit," řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Atraktivitu sportovní ligy zvyšují patroni jednotlivých sportů z řad vynikajících sportovců. Patronem atletiky je trojnásobný halový mistr Evropy v běhu na 400 metrů Pavel Maslák. " Rád se účastním dobrých věcí a je mi ctí, že můžu být něčeho tváří," ocenil projekt Maslák.

Kategorii minifotbalu zaštiťuje bývalý fotbalista Zdeněk Grygera a například patronem florbalu je reprezentant Jan Jelínek. Série přímých přenosů začne 23. března finálovým soubojem ve florbale v Plzni. Další informace najdete na webu www.sportovniligazs.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články