Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čeští raftaři vyjeli ve slalomu na MS stříbro. Chtěli ale víc

Abú Zabí – Ve vyprahlých Spojených arabských emirátech pokračuje program mistrovství světa v raftingu. Čeští reprezentanti vybojovali mezi slalomovými brankami stříbro a stále zůstávají před závěrečným sjezdem v čele průběžného pořadí šampionátu. Juniorský tým do 23 let z Hodonína vyválčil po čisté jízdě v peřejích dokonce zlato.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští raftaři se stříbrem ve slalomu spokojení nebyli

Trať slalomu byla na několika místech postavena velmi obtížně. Řada posádek měla obrovské problémy. České raftařky nakonec dojely na konečné páté pozici.

Podívejte se na zlatou jízdu českých juniorů:

Poslední protivodnou branku číslo 13 projely v první jízdě jen tři rafty. Mužská posádka jedoucí ve složení Ondřej Pinkava, Jan Havlíček, Aleš Daněk a Jan Šťastný projela ošidnou třináctku bez doteku.

"Stavitel trati měl asi divokou noc. Předvedl to i na trati. Žádná z posádek nedokázala zajet trať čistě, natožpak dvakrát za sebou nějak slušně," poznamenal vicemistr světa ve slalomu Pinkava.

Po první jízdě byli Češi druzí za Brazilci a toto pořadí zůstalo v platnosti i po druhém kole. "Je to rozhodně zklamání, chtěli jsme zlato," řekl Šťastný.

Uložit

Hlavní zprávy

Nejčtenější články