Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Závod cross-country na horských kolech ovládli Škarnitzl se Štěpánovou

Pec pod Sněžkou – Přestože oficiálně vyvrcholí Český pohár na horských kolech až domácím šampionátem, jeho vítěz je již znám s předstihem. Stal se jím olympionik Jan Škarnitzl, který byl nejrychlejší i v závodě v Peci pod Sněžkou. Mezi ženami nenašla přemožitelku Karla Štěpánová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězka Štěpánová: Tyto horské závody mám opravdu ráda

V předposledním závodě potvrdil v Peci pod Sněžkou Škarnitzl svoji letošní suverenitu. Už ve druhém kole setřásl všechny své pronásledovatele a díky vítězství dosáhl předčasně na triumf v Českém poháru.

"Loni jsem Český pohár nezískal, takže jsem rád, že jsem dokázal navázat na předešlé roky," komentoval svoji výhru Škarnitzl.

Nejrychlejší mezi ženami byla Karla Štěpánová, která se hned od úvodu ujala vedení. Její triumf byl ulehčen o nepřítomnost nejlepší české bikerky Kateřiny Nash. Do cíle dorazila s náskokem minuty a sedmi sekund na druhou Janu Čečinkarovou.

"Já mám tyto horské závody ráda, takže jsem si to opravdu užila. Na to, jak je to hrozná trať, tak diváci lezli do kopců a byli super. Vítězství je pro mě dobrá zpráva před mistrovstvím republiky, na které se teď soustředím, a jsem ráda, že to takto dopadlo," sdělila své dojmy Štěpánová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články