Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Španělsko, Kypr a pak Katar. Kostelecký se připravuje na Rio i s Liptákem

Brno - V teplém prostředí na Kypru se bude týden připravovat na olympijské hry v Riu střelec David Kostelecký společně s tréninkovým partnerem Jiřím Liptákem. Oba odletěli do Larnaky, kde už ladili formu začátkem prosince. Z českých brokových střelců si olympijskou nominaci vybojovala kromě Kosteleckého pouze na skeetu Libuše Jahodová.

Kostelecký s Liptákem využili návrh Českého střeleckého svazu, aby se v každé olympijské disciplíně připravoval s olympionikem i tréninkový partner. "Vidím v tom velkou výhodu. Jednak jsou oba velcí kamarádi, a pokud by se něco Davidovi přihodilo, tak máme plnohodnotnou náhradu. Kladem je také to, že nemusí být Kostelecký na soustředěních osamocen a tréninky ve dvou jsou kvalitnější," řekl trenér českých brokových střelců na trapu a olympijský vítěz z Barcelony 1992 Petr Hrdlička. Lipták bude také objíždět společně s Kosteleckým Světové poháry.

V polovině ledna podstoupili oba delší přípravu ve španělské Málaze. Na závěr se zúčastnili i závodu, který Kostelecký vyhrál a Lipták skončil třetí. "Vítězství pro mě znamenalo povzbuzení před vstupem do olympijského roku. S takovým úspěchem, že budeme oba na stupních vítězů, jsme nepočítali. Zřejmě se projevilo i to, že jsme měli za sebou oproti jiným rokům velký počet odstřílených nábojů v prosinci," řekl Kostelecký.

Příprava obou střelců v tomto týdnu bude zaměřena na vysoký objem. Což představuje celodenní trénink, v němž každý odstřílí okolo tří stovek nábojů. Po návratu z Kypru se budou oba střelci deset dnů připravovat v domácím prostředí. Závěrem února na ně čeká soustředění v Kataru se startem v závodě Grand Prix. V první polovině března mají v programu přípravu v italském Lonatu a ve druhé polovině března změří síly ve Světovém poháru na Kypru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články