Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Micka překonal při Velké ceně Brna český rekord na 1500 metrů

Velká cena Brna v plavání je posledním závodem pro české reprezentanty před blížícím se evropským šampionátem v krátkém bazénu. Dobrou formu ukázal především Jan Micka, který časem 14:38,25 překonal na trati 1500 metrů vlastní český rekord. Dařilo se i Simoně Baumrtové v polohovce na 200 metrů. Ovládla ji v čase jen o tři desetiny pomalejším jejímu národnímu rekordu.

Je nám líto, video expirovalo.
Generálka reprezentantů v plavání před ME v krátkém bazénu

Micka překonal vlastní maximum z loňska o sekundu a 27 setin. K tomu v Brně vyhrál i kraulařskou dvoustovku za 1:47,88. Dvacetiletý závodník USK Praha už lámal rekordy při nedávném Světovém poháru v Dubaji, kdy na nejdelší kraulařské trati zlepšil rovněž vlastní české maximum v dlouhém bazénu na 15:02,08 minuty. "Vypadá to dobře. Ještě máme deset dní na to, abychom tu formu vyladili," uvedla jeho trenérka Jaroslava Passerová.

Dvě vítězství si v Brně připsala Simona Baumrtová, která zaostala jen 36 setin za vlastním českým rekordem v polohovém závodu na 200 metrů. Ten vyhrála za 2:08,97 minuty. Svou silnou znakařskou dvoustovku ovládla v čase 2:04,73, k překonání vlastního maxima jí chyběla více než sekunda a půl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články