Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kulhavý vyhrál i v Brně a je blízko triumfu v českém poháru horských kol

Brno – Další krok k celkovému triumfu v Českém poháru horských kol udělal Jaroslav Kulhavý. Vedoucí muž Světového poháru ovládl závod v Brně a pojistil si vedení v seriálu. V pátém závodě vybojoval třetí vítězství a před posledním dílem seriálu má náskok 56 bodů před Janem Nesvadbou.

Na nové trati v Brně Kulhavý zvítězil o dvě sekundy před Janem Škarnitzlem, třetí Tomáš Paprstka ztratil už přes dvě minuty. "Bylo to o prsa, ode mě dneska takový unavený. Přetahovali jsme se na čele s Honzou Škarnitzlem, který tam měl několik silných míst. Já byl unavený z vysokohorského pobytu ve Švýcarsku a ze včerejších deseti hodin v autě, ale ke konci jsem se docela rozjel," uvedl olympijský šampion Kulhavý.

Závod rozhodl až v závěru. "Splnilo to účel. Brněnská trať byla pěkná, jezdivá a docela těžká. Hodně se prášilo," řekl Kulhavý. O příštím víkendu bude v Kutné Hoře usilovat o mistrovský titul i pohárové prvenství. "Nijak speciálně se připravovat nebudu, jen v rámci možností. Přípravu teď směřuju ke dvěma zámořským závodům Světového poháru, které jsou prioritou. Ale Český pohár vedu a mistrák je mistrák, takže samozřejmě budu chtít vyhrát."

V kategorii žen si zopakovala tři týdny staré vítězství z Bedřichova Karla Štěpánová a po druhé výhře v sezoně je v čele poháru o 15 bodů před Jitkou Škarnitzlovou. Ta dojela v Brně čtvrtá.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý si vítězstvím v Brně upevnil vedení v poháru horských kol

Pátý závod Českého poháru v cross country horských kol v Brně:

Muži: 1. Kulhavý (Specialized) 1:35:15, 2. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -2, 3. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) -2:03, 4. Wawak -2:55, 5. Konwa (oba Pol.) -2:56, 6. Eberl (Remerx-Merida Kolín) -4:18.

Průběžné pořadí (po 5 ze 6 závodů): 1. Kulhavý 290, 2. Nesvadba (Nilfisk ALTO) 234, 3. Škarnitzl 230.

Ženy: 1. Štěpánová (Kona Cycling Point) 1:28:27, 2. Dawidowiczová (Pol.) -23, 3. Průdková (Nutrend Specialized) -1:02, 4. Škarnitzlová (LIV) -2:18, 5. Podgorská (Pol.) -2:48, 6. Ježková (GT bikeplay opportunity) -4:46.

Průběžné pořadí (po 5 ze 6 závodů): 1. Štěpánová 305, 2. Škarnitzlová 290, 3. Ježková 183.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články