Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

"Tyhle štafety českému pětiboji jdou." Dianová s Kufem si vychutnávají zlato

Berlín – První medaile ze smíšených štafet a hned zlatá. Pětibojaři Jan Kuf a Natálie Dianová završili mistrovství světa v Berlíně triumfem. Oba už medailovou zkušenost mají, tento úspěch však řadí mezi ty největší v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Pro Kufa s Dianovou je zlatá z MS jedním z vrcholů kariéry

Kuf má už bronzovou z individuálního závodu. "Je to poprvé v životě, co jsem vyhrál něco takto velkého. První místo je vždycky lepší druhé nebo třetí místo. Je to určitě výše než loni," prohlásil ve Sportovních zprávách.

Kuf s Dianovou v berlínském závodě dokonale zaskočili všechny své soupeře. Přestože se oba vrátili na mistrovství světa po zranění a letos spolu závodili poprvé, předvedli velmi dobrý výkon ve všech disciplínách. Nejvíce se jim vydařil parkur, který vyhráli a posunuli se na celkově druhé místo. Vedoucí Rusové ale v závěrečné kombinaci běhu a střelby svou pozici neobhájili a český pár zvítězil s osmivteřinovým náskokem, třetí byli reprezentanti Spojených států.

"Tyhle štafety českému pětiboji jdou," podotkla Dianová, která se vrátila k závodům po téměř dvouleté pauze. Problémy se letos nevyhnuly ani Kufovi, který si v dubnu na šermířském turnaji roztříštil ukazováček na pravé ruce. Proto na úvod sezony závodila s Davidem Svobodou. "Máme poměrně silný mužský tým. Je prakticky jedno, se kterým z kluků závodím," dodala Dianová, zlatá z ženské štafety z roku 2009.

Ve finále jednotlivkyň letos skončila na 12. místě a byla osmou nejlepší Evropankou. "Dokázala jsem si, že do špičky stále ještě patřím. Vím, na čem je třeba zapracovat, abych byla ještě lepší. Individuální závod mě nakopl, na štafetu jsem se moc těšila. Užili jsme si to maximálně," prohlásila Dianová, která kvůli zdravotním problémům na velkých akcích dva roky nezávodila.

Přetrpěla přetržený vaz v kotníku, zranění kolene, po kterém musela podstoupit plastiku předního zkříženého vazu. Letos ji navíc přibrzdila zlomenina žebra. "Naštěstí na vrcholy v sezoně jsem se stihla relativně dobře připravit. Doufám, že do mistrovství Evropy to může být ještě lepší," uvedla Dianová. Šampionát v Bathu od 17. do 23. srpna bude pro moderní pětibojaře klíčovou kvalifikací na olympijské hry v Riu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články