Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bínovi se nedařilo ani v Táboře. Rozhodčí ho zastavili už po kole

Tábor - Před závodem ještě Martin Bína říkal, že věří ve výkon, který dá zapomenout na nepovedenou sezonu. Avšak už v prvním kole pro něho skončil - na vině byla diskvalifikace kvůli výměně kola vně určené území.

Martin Bína
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Juniorské zlato před 14 lety dobyl Bína právě na jihu Čech, kde se letos šampionát konal potřetí v historii. A v úvodu závodu se zdálo, že se na svůj velký táborský úspěch rozpomněl, přestože mu na startu kvůli 128. místu v žebříčku Mezinárodní cyklistické unie (UCI) patřila až 46. pozice. "Na startu jsem stál v předposlední lajně, ale měl jsem super start. Dostal jsem až na samé čelo závodu a vůbec jsem nechápal, jak se mi to mohlo podařit," podivoval se Bína.

Po výběhu schodů měl však pád a ten byl příčinou následných problémů. "Urval jsem při něm přehazovačku," přiblížil Bína. Musel do depa vyměnit kolo. "Doběhl jsem tam jako jeden z posledních a mechanik mi běžel naproti. Kolo jsem tím pádem vyměnil mimo vymezené území a rozhodčí mě diskvalifikovali," popsal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu kategorie elite na cyklokrosovém MS v Táboře

Poté co byl zastaven, aby v závodě nepokračoval zbytečně, následovala dlouhá rozmluva s rozhodčím. Chtěl slyšet, čím se konkrétně provinil a proč byl ze závodu vyloučen. "Je to naprosto stupidní pravidlo. Když se stane něco podobného, mnohdy to ani nevidí, ale dnes to posoudili tak, jak to posoudili," řekl Bína.

Připustil, že na vině byl mechanik, měl pro něho však plné pochopení. "Byla to asi jeho chyba, ale vůbec se na něj nezlobím. Udělal to, co by asi udělal každý," tvrdil Bína. "Cítil jsem se velmi dobře, chtěl jsem bojovat o co nejlepší umístění, ale nebylo mi to dopřáno," uzavřel český jezdec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články