Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Železný muž Hansen urval etapu, ve vedení je stále Contador

Cangas do Morrazo (Španělsko) – Australský cyklista Adam Hansen zvítězil po překvapivém nástupu v 19. etapě Vuelty. Závodník, kterému se díky jeho nezničitelnosti přezdívá Železný muž, tak překazil plány sprinterům Degenkolbovi či Matthewsovi. V průběžném vedení je stále Alberto Contador s více než minutovým náskokem na Chrise Frooma a k celkovému vítězství mu zbývají jen dvě etapy.

Třiatřicetiletý rodák z Queenslandu (bydlí však na úpatí moravských Beskyd) Hansen zaútočil na úpatí kopce a nedal šanci spurtérům, kteří se měli podle předpokladů dnes o vítězství poprat. Se ztrátou pěti sekund přivedl peloton do cíle Němec John Degenkolb, jenž letos na Vueltě vyhrál už čtyři etapy a má blízko k zelenému trikotu. Contador dojel osmatřicátý těsně za Froomem. Oba dělí nadále 79 sekund, o další čtvrt minutu zpět je Alejandro Valverde.

  • "Prostě jsem využil příležitosti. Myslel jsem, že je to ještě hodně daleko, ale vyšlo to. Měl jsem dobré nohy," řekl Hansen po skončení etapy.

V sobotu čeká Contadora a spol. těžká zkouška - výšlap na prémii nejvyšší kategorie Puerto de Ancares. "Máme před sebou skutečně náročnou etapu. A budeme čelit týmu, jenž má skvělého vrchaře Froomea. Takže uvidíme, jak zareagují moje nohy," řekl Contador.

Dnes měl namále, protože při sjezdu z vrcholu Alto Monte Faro těsně před ním spadl Froomeův kolega ze stáje Sky Dario Cataldo. "Bylo to složité. Ani nevím, jak jsem se mu vyhnul a že jsem neskončil na zemi taky. Na posledním kilometru sem si dával pozor a držel si odstup, kdyby ještě spadl někdo jiný," popsal Contador.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2014

Cyklistický etapový závod Vuelta - 19. etapa: Salvaterra do Miňo - Cangas do Morrazo (176,5 km):

1. Hansen (Austr./Lotto) 4:21:58, 2. Degenkolb (Něm./Giant), 3. Pozzato (It./Lampre), 4. Martinez (Fr./Europcar), 5. Matthews (Austr./Orica), 6. Soupe (Fr./FDJ.fr), 7. Martens (Něm./Belkin), 7. Stuyven (Belg./Trek), 9. Hardy (Fr./Cofidis), 10. Caruso (It./Cannondale) všichni -5.

Průběžné pořadí: 1. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) 76:00:40, 2. Froome (Brit./Sky) -1:19, 3. Valverde (Šp./Movistar) -1:32, 4. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -2:29, 5. Aru (It./Astana) -3:15, 6. Martin (Ir./Garmin) -6:52, 7. S. Sánchez (Šp./BMC) -6:59, 8. Barguil (Fr./Giant) -9:12, 9. Navarro (Šp./Cofidis) -9:44, 10. Caruso (It./Cannondale) -9:45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články