Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dolomitenmann: Extrémní závod bude letos výjimečně se špatným počasím

Lienz - V sobotu v rakouském Lienzu proběhne už 27. ročník Dolomitenmanna, nejtěžšího štafetového závodu na světě. Čeští zástupci, mezi kterými je třeba kajakář Lukáš Kubričan nebo biker Kristián Hynek, zde obhajují výborná umístění z loňska. Kromě extrémní tratě se ale budou muset vyrovnat i s netradičně špatným počasím.

Je nám líto, video expirovalo.
Startující na Dolomitenmannovi se budou muset vyrovnat s nepřízní počasí

Obyvatelé Lienzu svému městu hrdě přezdívají Slunné město a nepamatují, že by během Dolomitenmana bylo zataženo. Na závod ale hlásí meteorologové déšť, což postihne závodníky ve všech čtyřech disciplínách. "Když máte namoklý padák, nechce jít do vzduchu, je z něj takový mokrý hadr," vysvětluje obhájce prvenství mezi amatéry Tomáš Bílek.

Pořadatelé navíc opět změnili trasy, paraglidisté tak musí například běžet po mezipřistání půl kilometru proti vrstevnicím po černé sjezdovce, než znovu vzlétnou. V kopcích to bude klouzat běžcům i bikerům. Jedině možná kajakáři mají radost. Na rozdíl od minulých ročníků si díky dostatku vody mohou dobře natrénovat obávaný skok do řeky Insel ze sedmimetrové výšky. "Jsem rád, že je hodně vody, i když ostatní tak rádi nebudou. Čím více vody je, tím více to teče a my si to více užijeme," říká Kubričan. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články