Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mahan se po triumfu na The Barclays vyhoupl do čela Fedex Cupu

New Jersey – Skvěle zahraná závěrečná dvě kola pomohla Američanu Hunteru Mahanovi k vítězství na turnaji The Barclays v Ridgewoodu. Po poslední jamce měl bilanci -14 ran. Triumfem navíc převzal vedení ve fedexcupovém pořadí místo světové jedničky Roryho McIlroye, který skončil dvaadvacátý. Na děleném druhém místě skončili Australané Stuart Appleby a Jason Day s Američanem Cameronem Tringalem. Do druhého turnaje play-off, jímž bude v novém týdnu Deutsche Bank Championship, nepostoupil Lee Westwood. Přímé přenosy tohoto turnaje budete moci od čtvrtka do neděle sledovat na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Tour 2014

Mahan se ke svému šestému triumfu na PGA posunul díky skvělému závěru. Na posledních osmi jamkách dal pět birdie a mohl si dovolit i bogey na poslední jamce. "Nehrál jsem letos moc dobře, takže tohle načasování do play-off je vynikající. Už v posledních týdnech to šlo a něco bylo na spadnutí," řekl vítěz.

Pro Mahana bylo milým překvapením, že se na hřišti najednou objevila jeho žena Kandi a dcerka Zoe. Obě se ráno rozhodly, že musejí být u toho, kdyby vyhrál, a stihly to na poslední chvíli - do klubu dorazily, když měl před sebou tři jamky. "Každý sní o tom mít své nejbližší u sebe, když se mu něco povede. Bylo to skvělé, nádherné," řekl Mahan. "Byl v šoku, když nás viděl," usmála se Zoe.

Důvod k oslavám měl i Tringale. Před týdnem byl dodatečně diskvalifikován z PGA Championship, protože podepsal špatně vyplněnou kartu s výsledkem. V den 27. narozenin však nyní oslavil nejlepší výsledek na okruhu PGA. "Měl bych dobrý den i tak, ale takhle je sladší," řekl.

Sto nejlepších hráčů žebříčku FedExCupu postoupilo do dalšího turnaje, kterým je tento týden Deutsche Bank Championship v Bostonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih z golfového The Barclays

Výsledky golfového turnaje PGA v Paramusu

1. Mahan 270 (66+71+68+65),

2. Tringale (oba USA) 272 (66+68+72+66), Appleby 272 (73+66+68+65), Day (oba Austr.) 272 (72+64+68+68),

5. Els (JAR) 273 (68+68+71+66), McGirt 273 (68+71+68+66), Kuchar (oba USA) 273 (68+70+68+67).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články