Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bude Kreuziger brzy závodit? Je v týmové sestavě pro Kolem Polska

Praha - Stáj Tinkoff-Saxo zařadila Romana Kreuzigera na svou soupisku pro závod Kolem Polska, který se jezdí na začátku srpna. Oznámení se objevilo na oficiálních stránkách závodu. Jelikož Kreuziger není suspendován UCI, nemůže teoreticky jeho účasti nikdo bránit, jeho tým však dříve oznámil, že ho do došetření případu do závodů nasazovat nebude. Web ČT sport se procesu a fungování biopasů věnoval ZDE.

Ilustrační foto

Osmadvacetiletý Kreuziger kvůli kauze s nesrovnalostmi v biologickém pasu z let 2011 a 2012 přišel o start na letošním probíhajícím ročníku Tour de France. Stáj oznámila, že rodák z Moravské Třebové do došetření případu nebude jezdit závody, nyní ho však zařadila na soupisku pro podnik World Tour Kolem Polska.

Kreuzigerovy potíže s údaji v jeho biologickém pasu se poprvé objevily na sklonku června – nebyl oficiálně suspendován, avšak Tinkoff-Saxo ho nevzala na Tour z důvodu, že jeho kauza se řeší. Tak by tomu mělo být i v současné chvíli. Zda UCI případ uzavřelo, vyvodilo nějaké jiné závěry, anebo jde jen čistě o rozhodnutí zařadit Kreuzigera zpět do závodění, je nejasné.

  • "Stáj Tinkoff-Saxo se v součinnosti s Romanem Kreuzigerem rozhodla, že ho nenasadí do žádných závodů včetně Tour de France do té doby, dokud se neobjeví více informací," zní přitom vyjádření Tinkoff-Saxo z 28. 6. 2014.
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články