Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tábor projde zatěžkávací zkouškou před MS, tým doplní Šimůnek

Praha – Tábor již pojedenácté hostí závod Světového poháru v cyklokrosu. Na trati se ve všech čtyřech kategoriích představí celkem 35 českých reprezentantů. Pro pořadatele bude prestižní akce prověrkou před blížícím se mistrovstvím světa, které jihočeské město uspořádá v roce 2015. Přímé přenosy nabídne v sobotu ČT sport a náš web.

V průběhu soboty se divákům představí více než 200 závodníků ze 16 zemí. Závod bude další zatěžkávací zkouškou před MS 2015. "Už jsme to pořádali mnohokrát, takže víme, jak na to, ale snažíme se nijak nepolevit, aby se neobjevily žádné chybičky, které jinak přicházejí," řekl šéf českého cyklokrosu Čestmír Kalaš.

Reprezentační trenér Stanislav Bambula přiznal, že pro něho nebylo snadné dát dohromady kvarteto v mužské kategorii elite pro úvodní závod seriálu, který se jel o víkendu ve Valkenburgu. "Teď nás ale doplní snad už zdravý Radek Šimůnek, tak to bude zase o něco lepší," řekl Bambula.

Je nám líto, video expirovalo.
Před SP v cyklokrosu v Táboře

Věří zároveň i ve výraznější úspěchy, neboť nejlepším víkendovým výsledkem v Nizozemsku byla šestá příčka Pavly Havlíkové mezi ženami. "První závod ve Valkenburgu se nám nevyvedl. Ale věřím, že naše hlavní opory zajedou nyní, že se kluci namotivují právě na ten Tábor, kde jezdí léta letoucí, a přijde nějaký dobrý výsledek," prohlásil Bambula.

Trať se nebude lišit od té, na níž se jelo již loni. "Hlášené je teplé a suché počasí, ale i kdyby pršelo, tak by se to nemělo nijak projevit na kvalitě trati," ujistil ředitel závodu Kalaš.

Organizátoři představili logo světového šampionátu, které tvoří obrys cyklisty vyvedeného v národní červeno-modro-bílé trikoloře, příhodně pro cyklokrosaře s kolem na rameně.

Nominace českých cyklokrosařů

Muži - elite: Filip Adel, Ondřej Bambula, Martin Bína, Vladimír Kyzivát, Michal Malík, Jan Nesvadba, Lubomír Petruš, Radomír Šimůnek,

muži do 23 let: Michael Boroš, Matěj Lasák, Vojtěch Nipl, Tomáš Paprstka, Radek Polnický, Jakub Skála (všichni A-tým), Karel Pokorný, Jakub Rydval, Karel Svrčina (všichni B-tým),

junioři: Martin Dejmek, Jan Kovář, Lukáš Kunt, Roman Lehký, Adam Ťoupalík, Adrian Šírek (všichni A-tým), Josef Bařtipán, Jakub Honzík, Vít Papež, Jiří Petruš, Jaroslav Vojíř, Dominik Vrána (všichni B-tým),

ženy: Jana Czeczinkarová, Pavla Havlíková, Martina Mikulášková, Nikola Nosková, Karla Štěpánová, Elena Vaníčková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články