Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Biker Hynek obsadil v maratonu čtvrté místo, Huříková šesté

Kirchberg - Kristián Hynek dojel na mistrovství v maratonu horských kol čtvrtý, olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý však závod v Kirchbergu nedokončil. Z vítězství se tak radoval Švýcar Christoph Sauser, který byl parťákem Kulhavého na letošním ročníku vytrvalostního etapového závodu Cape Epic. Ten spolu dokázali vyhrát. Tereza Huříková skončila v závodě žen na šestém místě, když zvítězila Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová z Norska.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: Sport Image

Na velmi náročné trati dlouhé přes 94 kilometrů, jež zahrnovala i strmé stoupání na proslavenou sjezdovku Hahnenkamm, jel obhájce loňského bronzu Hynek zpočátku na medaili, v závěru závodu mu však došly síly. Kulhavý, jenž se na vytrvalecký šampionát připravoval jako na hlavní vrchol sezony, skončil již v první polovině závodu.

Ve finiši byl nakonec nejlepší sedmatřicetiletý Sauser. Jen o pět sekund za sebou nechal druhého Albana Lakatu z Rakouska, bronz si odveze Kolumbijec Hector Páez. Na třetí příčku ztratil Hynek přes šest minut. Druhým nejlepším českým reprezentantem byl Jan Jobánek (26.).

Jaroslav Kulhavý:

"Pro mě to nebyl dobrý závod... Cítil jsem se dobře, ale na této těžké trati jsem nebyl schopný udržet krok s nejlepšími jezdci. Zkusím to zase příště."

Náladu si chce brzy spravit na dalších závodech, které ho v sezoně čekají. "Už se zase těším na cross-country. Teď bude třeba dobře potrénovat a stejně tak si odpočinout," nastínil Kulhavý, jemuž udělalo dnes radost alespoň jméno vítěze, který jezdí za stejný tým Specialized Racing. "Christoph byl dnes excelentní," ocenil Kulhavý.

Huříková skončila v maratonu šestá

Mezi ženami si vedla dobře Huříková, jež dokončila 85 kilometrů dlouhý závod na šestém místě poté, co se v jeho průběhu neustále posouvala pelotonem vpřed. Druhá česká zástupkyně Pavlína Šulcová dorazila do cíle na 17. příčce.

S téměř čtyřminutovým náskokem zvítězila čtyřicetiletá norská velikánka Gunn-Rita Dahleová-Flesjaaová před Sally Binghamovou, o více než sedm minut za Norkou zůstala zpět Esther Süssová. Dahleová-Flesjaaová tak vylepšila loňské stříbro a mistryní světa v maratonu se stala již popáté v kariéře.

Mistrovství světa v maratonu horských kol v Kirchbergu (Rakousko):

Muži (94 km): 1. Sauser (Švýc.) 4:30:13, 2. Lakata (Rak.) -5, 3. Páez (Kol.) -3:12, 4. Hynek (ČR) -9:30, 5. Huber (Švýc.) -9:48, 6. Ferreira (Port.) -10:25, ...26. Jobánek -26:42, 28. Ulman -28:07, 35. Boudný -31:00, 44. Bubílek -35:13, Kulhavý, Novák (všichni ČR) oba nedokončili.

Ženy (85 km): 1. Dahleová-Flesjaaová (Nor.) 4:35:30, 2. Binghamová (Brit.) -3:49, 3. Süssová (Švýc.) -7:19, 4. Langvadová (Dán.) -11:26, 5. Klemenčičová (Slovin.) -12:33, 6. Huříková (ČR) -12:57, ...17. Šulcová (ČR) -37:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články