Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sáblíková bude závodit na kole, na MMČR pojede časovku i hromadný závod

Nová Dubnica/Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková si stejně jako v minulých letech zpestří přípravu na novou sezonu startem v cyklistických závodech. Letos se však podle všeho představí jen na nadcházejícím mezinárodním mistrovství České republiky v Nové Dubnici, kde chce startovat ve čtvrteční časovce i v sobotním závodu s hromadným startem.

Martina Sáblíková na cyklistické časovce
zdroj: ISIFA

Další cyklistické závody Sáblíková neplánuje. Na začátku července se v Inzellu začne připravovat na ledě na únorové olympijské hry v Soči, na kterých bude obhajovat dvě zlaté a jednu bronzovou medaili z Vancouveru.

Šestadvacetiletá Sáblíková již na příští sezonu naplno trénuje a věnuje se tradičně i kolu. Najela zatím asi 1 500 km. "To docela jde," řekla Sáblíková, které ve větším počtu kilometrů zabránilo nepříznivé počasí, panující v minulých týdnech v Česku.

Teď na Slovensku se pro změnu musí vypořádat s extrémními horky. "Je tady asi 33 stupňů, což je dost. My ale většinou jezdíme dopoledne a večer. Přes poledne, kdy je to nejhorší, na kolo nechodíme," uvedla Sáblíková.

Česká hvězda bere v letošním roce cyklistiku jen jako součást přípravy na rychlobruslení, výsledky nepřeceňuje. "Je to součást tréninku, navíc mě to baví. Časovka se jede docela po rovině. Uvidíme, jak to dopadne. Peloton je zajímavější, je tam dvanáctiprocentní kopec a okruh pojedeme šestkrát až osmkrát. Tam to bude docela tvrdé," popsala nadcházející starty.

V minulém roce se svěřenkyně trenéra Petra Nováka zúčastnila i červencové Tour de Feminin v severních Čechách a v Polsku. Ten letos vynechá, neboť ve stejném termínu už bude trénovat na ledě v Inzellu. "Nic jiného než republiku už asi nepojedu. Uvidím, jestli se kvalifikuji na mistrovství světa, možná bychom o tom uvažovali. Vše ale směřujeme k Soči," řekla Sáblíková.

Desetinásobná světová šampionka se v lednu oficiálně domluvila na spolupráci s profesionálním týmem Etixx-IHNED, letos se ale připravuje podle svého. "Nic jsme neměli. Bavíme se o tom, jak to bude vypadat po olympiádě. Teď je mojí prioritou Soči a oni to respektují, za což jsem ráda," dodala Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články