Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kajakáři Šebestová, Šváb a Kraft s Tarkuličem se nominovali na ME

Račice – Jana Šebestová z Dukly Praha, Filip Šváb na K1 a deblkajakáři Jiří Kraft a Branko Tarkulič z USK Praha si při druhých nominačních závodech rychlostních kanoistů v Račicích vyjeli na sprinterských olympijských tratích na 200 metrů nominace pro mistrovství Evropy, které se koná od 14. do 16. června v portugalském Montemor-O-Velho.

Jana Šebestová ve finále kajakářek na 200 metrů
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

Šváb obhájil pozici nejlepšího českého kajakářského sprintera a již pět let vítězí při všech domácích závodech. "Ano, je to povinné vítězství, ale o to psychicky náročnější, když člověk musí. Ale jsem spokojený, protože jsem tempo vydržel až do cíle, takže výdrž mám a nyní se do odletu do Portugalska zaměřím na rychlost, snad se vrátí," pravil v cíli hanácký patriot Šváb.

Šebestová se do reprezentace vrací po dvou letech, loni si start ani v jedné disciplíně na velkých závodech nezajistila. "Mám z toho radost. Ale především z toho, že jsem konečně prodala to, co mám natrénováno," uvedla Šebestová, která společně s Andreou Havlovou vyhrála i deblkajaku. V Portugalsku oželí start v individuálním závodě. "Prioritou je čtyřkajak a až po něm pojedeme společně s Andreou ´dvoustovku´", řekla Šebestová.

Téměř o dvě sekundy porazili své soupeře Kraft a Tarkulič. "A to jsme měli problémy na startu, protože hodně foukalo, a když startér dal povel, Branko ještě rovnal loď. Takže jsme se spíš jen rozjeli, než odstartovali, ale po půlce závodu už nebylo co řešit," popsal háček Kraft a zadák Tarkulič doplnil, jak se bude posádka připravovat na ME: "Dovolenou už nemáme ani jeden. Takže buď si vezmeme neplacené volno, anebo budeme trénovat a přitom pracovat."

Reprezentanti z pražských klubů buď v Račicích zůstávají, anebo se do nich během pár dní vrátí. "Kvůli vysoké vodě a již zaplaveným loděnicím USK a Dukly se nemůžeme připravovat na Vltavě, proto musíme volit Račice," popsal Petr Náprstek z Dukly Praha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články