Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Krpálek po ME přijímá dary a dopřává si odpočinku

Praha - V hotovosti 310 tisíc korun, k tomu zbrusu nové horské kolo, ale také třeba lahůdky jako věnec domácích špekáčků a slíbené grilované prase od olympijského vítěze v moderním pětiboji Davida Svobody. K judistovi Lukáši Krpálkovi se hrnou dary po jeho sobotním triumfu na mistrovství Evropy ve váze do 100 kilogramů. Krpálek po triumfu v Budapešti chce i trochu odpočívat a zatím neví, kdy se pustí do dalších velkých turnajů.

Finanční i věcné dary ale dnes Krpálka viditelně a mile zaskočily. "Ani ještě nevím, jak s tím vším naložím. Peníze si asi budu dál šetřit, dám si je k tomu, co mám, a jednou mi to třeba vyjde na nějaký ten byt v Praze," řekl na dnešní tiskové konferenci dvaadvacetiletý judista. Český svaz juda mu dal mimořádnou prémii 200 tisíc korun, 60 tisíc mu věnoval osobní sponzor ze svého nadačního fondu na podporu reprezentantů a dalších 50 tisíc přidal USK Praha, jehož je Krpálek členem.

Krpálek se ale těší i na nové horské kolo v hodnotě 90 tisíc korun, dalších 60 tisíc může využít na nákup dalšího sportovního zboží. Hlavně nový bicykl Krpálek vítá. Reprezentant si v příštím týdnu stroj vyzvedne. "To je super věc. Kolo hodně využívám v přípravě, dost to využiju. Je to moje velká záliba, a když mám v létě volný víkend, tak jezdím," řekl Krpálek.

Z Budapešti se vrátil v neděli a prý mu už začíná docházet, jakého úspěchu dosáhl. České judo čekalo na evropský titul od roku 1988, kdy uspěl Jiří Sosna. Krpálek se s kamarády chystal slavit svůj triumf až dnes. "V neděli jsme po návratu z Budapešti s kámoši zašli do hospody, ale brzy jsem šel domů, jak jsem byl pořád unavený," uvedl Krpálek. Sám teď ani nezná přesný program svých dalších startů.

O víkendu absolvuje zápasy německé ligy, ale na reprezentační úrovni se prý hned tak neobjeví. Veškerou přípravu směřuje k srpnovému mistrovství světa v Rio de Janeiru. Krpálek chtěl za měsíc absolvovat prestižní turnaj Masters v ruském městě Ťumeň, ale nakonec od toho upustil. "Teď bych měl možná problém se úplně vyhecovat na další velkou akci, proto si dám trochu pauzu. V červnu určitě pojedu na dva týdny na soustředění do Jižní Koreje," plánoval Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek na TK přijímal dary i gratulace
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články