Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Velké šampionáty se v Česku nemají konat v jednom roce, přeje si ČOV

Praha - Český olympijský výbor a jeho komise zahraničních vztahů by měly v budoucnosti koordinovat pořádání velkých sportovních akcí v České republice. Dvě mistrovství by neměla následovat v jednom roce krátce po sobě. Shodli se na tom zástupci ČOV a sportovních svazů. Předsedou komise je Roman Kumpošt, který organizoval mistrovství světa 2009 v klasickém lyžování v Liberci, než jeho místo převzala Kateřina Neumannová.

Ekonomické podmínky nejsou v českém sportu ideální. Proto chce český olympijský výbor koordinovat činnost svazů. "Síla sportovního prostředí spočívá v jednotě. Všichni musíme táhnout za jeden provaz. Olympijský výbor, sportovní svazy, ministerstvo školství i stát. Pak je šance získat pořadatelství vrcholných akcí pro Českou republiku větší," řekl Kumpošt a představil podrobný kalendář významných podniků, které by do Česka měly v budoucnosti zavítat.

Jiří Kejval, předseda ČOV:

"Chtěli bychom udělat pořádek v tom, co se pořádá, abychom to rozložili správně do jednotlivých let."

Mělo by se tak předejít situaci, kdy se v zimě v roce 2015 bude v Praze konat halové ME v atletice a následně i hokejové mistrovství světa. "Kapacita pro pořádání vrcholných sportovních akcí je omezená. Chceme upřednostnit kvalitu nad kvantitou," prohlásil Kumpošt. "Ale samozřejmě uznáváme autonomii jednotlivých svazů. ČOV bude poradcem a podporou," řekl.

V rámci konference podepsali náměstek MŠMT pro sport Jan Kocourek a předseda ČOV Jiří Kejval Memorandum o porozumění a spolupráci v oblasti sportu.

Je nám líto, video expirovalo.
ČOV chce kordinovat velké šampionáty
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články