Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tirreno-Adriatico vyhrál opět Nibali, Kreuziger skončil třináctý

San Benedetto del Tronto (Itálie) - Cyklistický závod Tirreno-Adriatico vyhrál stejně jako loni italský jezdec Vincenzo Nibali. V závěrečné časovce uhájil první místo před Britem Christopherem Froomem, i když s ním na trati dlouhé 9,2 km prohrál o jedenáct sekund. Poslední dílčí triumf v závodě si připsal dvojnásobný mistr světa v časovce, Němec Tony Martin.

Vincenzo Nibali
zdroj: Isifa

Z tria českých cyklistů skončil nejvýše v celkovém pořadí na 13. místě Roman Kreuziger, jenž obhajoval třetí příčku. V pondělí vypadl z první desítky a po 56. místě v časovce si pohoršil ještě o jednu pozici. Na Martina ztratil 54 sekund.

V časovce si počínal nejlépe z Čechů mistr republiky v této disciplíně Jan Bárta, jenž na 19. místě zaostal za vítězem o 31 sekund. Zdeněk Štybar byl dnes jedenatřicátý.

Nibali sesadil Frooma z čela závodu v pondělní šesté etapě a nakonec ho porazil o 23 sekund. Třetí skončil se ztrátou 52 sekund Španěl Alberto Contador.

"Tohle vítězství je asi cennější než to loňské, protože tu byli jezdci jako Rodríguez, Contador a Froome. Bylo to fantastické Tirreno," radoval se jezdec Astany.

Kreuziger přiznal, že mu už v časovce po těžkých etapách trochu chyběly síly. S celkovým vystoupením v závodu byl spokojen. "Sice jsme nevyhráli, ale Alberto (Contador) byl na pódiu a jako tým jsme předvedli dobrou práci. Bylo tam dost lidí, kteří by mohli jet na Tour, a teď už lépe víme, co od sebe můžeme čekat. Ale zároveň nám to ukázalo, kde se musíme zlepšit," konstatoval cyklista, který v pondělní etapě ztratil kontakt s nejlepšími kvůli spadlému řetězu.

Cyklistům během italského závodu nepřálo počasí, museli se vypořádat s chladem a deštěm a zhruba sedm desítek jich do cíle nedorazilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články