Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Závod Kolem Polska vyhrál Ital Moser, Kreuziger nedojel

Varšava – Sedmou etapou vyvrcholil závod Kolem Polska, dílčí vítězství vybojoval za hustého deště v hromadném spurtu Němec John Degenkolb. Celkový triumf slaví Ital Moreno Moser, Zdeněk Štybar dojel v hlavním poli a obsadil 33. příčku. Roman Kreuziger závěrečnou etapu nedokončil.

Zdeněk Štybar v dresu stáje Quick Step
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kreuziger po 40 kilometrech slezl z kola, protože necelé dva týdny před londýnským závodem nechtěl riskovat nachlazení nebo zranění. Český závodník měl před poslední etapou na 66. místě celkové klasifikace ztrátu téměř 21 minut, ale byl druhý v hodnocení vrchařů. Závod pro něj splnil směrem k olympiádě účel.

"Po dlouhé době jsem absolvoval závod, v němž jsem nejel na pořadí a mohl jsem si to zrežírovat podle svých potřeb. Celkově jsem Polsko pojal jako trénink k olympiádě, respektive jako závod na rozjetí po pauze. A po této stránce to splnilo účel," uvedl Kreuziger.

Úroveň závodu byla vysoká, protože spolu s ním se na olympiádu chystala v Polsku i řada dalších jezdců, kteří také chybějí na Tour de France. "Každý den se jezdilo hodně svižně a já dobře potrénoval. V nedělní etapě jsme jeli v pěti v úniku od 6. do 180. kilometru, sjeli nás až deset kiláků před cílem," dodal jezdec Astany.

Po návratu domů z etapového podniku kategorie WorldTour absolvuje na Šumavě a v Krušných horách závěrečnou přípravu na londýnské hry. Olympijský závod ho čeká hned na úvod 28. července.

Výsledky závodu Kolem Polska

1. Degenkolb (Něm./Argos) 2:50:32,

2. Hayman (Austr./Sky),

3. Swift (Brit./Sky),

4. Guarnieri (It./Astana),

5. Van der Sande (Belg./Lotto),

6. Bos (Niz./Rabobank),

...49. Štybar (ČR/Omega Pharma Quick-Step) všichni stejný čas,

…Kreuziger (ČR/Astana) nedokončil.

Konečné pořadí: 1. Moser (It./Liquigas) 30:15:49, 2. Kwiatkowski (Pol./Omega Pharma Quick-Step) -5, 3. Henao (Kol./Sky) -16, 4. Kolobněv (Rus./Kaťuša) -25, 5. Gerdemann (Něm./RadioShack) -28, 6. Nocentini (It./AG2R) -29, ...33. Štybar -5:06.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články