Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Paďour vyhrál etapový závod Czech Cycling Tour

Olomouc - Čtvrtý ročník etapového závodu Czech Cycling Tour vyhrál František Paďour. O jeho prvenství rozhodla dnešní závěrečná čtvrtá etapa, v níž třiadvacetiletý člen stáje Whirlpool-Author zachytil rozhodující únik čtrnáctičlenné skupiny a dojel desátý. Etapu okolo Olomouce dlouhou 176 km vyhrál ve vedru Slovák Matěj Jurčo. V konečném pořadí vyhrál Paďour o pouhé dvě sekundy před Rusem Pavlem Kočetkovem.

Smůla v závěrečné etapě potkala Slováka Maroše Kováče, který neudržel žlutý trikot vedoucího jezdce. Hned v prvním stoupání ho postihl první ze tří defektů a ztratil kontakt s pelotonem. Po 100 kilometrech už ztrácel dvanáct minut a závod vzdal. Ve vedoucí skupině se neudržel ani další z adeptů na celkové prvenství Tomáš Bucháček, kterého postihly v rozhodujícím úniku v posledním okruhu křeče.

Do cíle dojel se ztrátou 3:10 a propadl se na konečné šesté místo. "Moje vítězství je zásluha týmové spolupráce. Jsem rád, že se nám po nezdaru v sobotní etapě podařilo získat zpět žlutý trikot," řekl Paďour, který je po Martinu Hebíkovi, Leopoldu Königovi a Stanislavu Kozubkovi čtvrtým vítězem z týmu Whirlpool-Author.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články