Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Praze se sešly slavné osobnosti Dukly

Praha – V pražských Dejvicích se dnes sešli sportovci, kteří se proslavili v barvách Dukly. Každoročně jsou zváni jubilanti. Letos tak nechyběli například házenkář Jiří Vícha či hokejista Josef Augusta.

Josef Masopust s Neveselým a Augustou
zdroj: ČT24

Čerstvý osmdesátník a legenda pražské Dukly Jiří Vícha hovořil s fotbalovými kolegy Oldřichem Rothem nebo Josefem Jelínkem. Český fotbalista století Josef Masopust zase rád setrval v hokejové společnosti s Jihlaváky Stanislavem Neveselým a Josefem Augustou. Dukla je pro ně stále srdeční záležitostí.

"Je to svým způsobem takový klubismus, ale se zdravými kořeny," nechal se slyšet Vícha. "Veškeré ty sporty, i když se navzájem tolik nestýkaly, jelikož to byly letní a zimní sporty, si zachovaly příslušnost k tomu klubu," tvrdí.

"Rád na tato setkání jezdím a setkávám se tu s nejlepšími lidmi, kteří dokázali reprezentovat československý sport skrze armádu," říká Josef Augusta.

Zlaté časy hokejové Dukly Jihlava připomene o vánočních svátcích nový dokument České televize Třináct životů Dukly, pojednávající o všem, co psalo životopis legendárního klubu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články