Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Favorizovaný slalomář Ježek vyhrál kvalifikaci v Troji

Praha - Kanoista Stanislav Ježek vyhrál kvalifikaci vodních slalomářů v Praze-Troji, kde může v sobotu slavit celkové vítězství ve Světovém poháru. Do třicetičlenného semifinále postoupili i další dva čeští reprezentanti Tomáš Indruch a Vítězslav Gebas. Kvalifikace kajakářek a kajakářů začíná na trojském kanále ve 14:10. Přímé přenosy sobotních a nedělních závodů odvysílá ČT4 a web Sportzive.cz.

Ježek byl po první jízdě druhý za Slovákem Alexanderem Slafkovským, ve druhé jízdě jel čistě a při penalizaci Slafkovského se dostal na první místo. Indruch obsadil se čtyřvteřinovou ztrátou čtvrté místo, Gebas byl jedenáctý.

Domácího vítěze měla i kvalifikace kanoistek, kterou ovládla Kateřina Hošková. Také ona si polepšila díky bezchybné druhé jízdě a před druhou Němkou Mirou Louenovou vyhrála o necelé dvě vteřiny. Do postupující dvacítky se vešly také další Češky Anna Kašparová (12. místo) a Monika Jančová (16.).

Z kvalifikace deblkanoistů postoupily všechny české lodě. Václav Hradilek se Štěpánem Sehnalem byli sedmí, Lukáš Přinda s Janem Havlíčkem devátí a Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm obsadili desátou pozici. Vyhráli slovenští bratranci Ladislav a Peter Škantárovi.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články