Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Favorité veslařských Primátorek jsou jasní

Praha - Sto deset posádek ze 32 veslařských klubů se o víkendu představují na veslařských Primátorkách. Favorité hlavních kategorií jsou jasní, hlavní závod osmiveslic prakticky jistě vyhraje po dvaatřicáté za sebou pražská Dukla, mezi skifaři by si pro páté vítězství měl dojet Ondřej Synek a hlavním aspirantem na vítězství mezi skifařkami je Jitka Antošová. K veslování si odskočí ze své podolské dílny také legenda Václav Chalupa. Tentokrát však nebude závodit, ale spolu s Pavlem Čapkem provede kláním diváky České televize. Přímý přenos vysílá od 11:00 ČT4 a web Sportživě.cz.

V závodě osmiveslic bude letos na startu chybět zahraniční posádka, a tak by hlavním soupeřem Dukly měla být loď startující pod hlavičkou reprezentace, kterou ale jinak tvoří také veslaři armádního klubu. Obě posádky budou mít rozdílné dresy, aby byli diváci na břehu "v obraze".

"Před rokem došlo v závodě osem z pohledu veslařů a odborníků k překvapení, kdy posádka složená ze skifařů Dukly porazila favorizované nepárové veslaře. Z pohledu diváků to bylo ale jedno, protože vyhrála Dukla. To se letos nebude opakovat. Bude patrné, která posádka je ta hlavní," uvedl prezident Českého veslařského svazu Jiří Kejval.

Je nám líto, video expirovalo.
Václav Chalupa před Primátorkami

Do hlavní lodě Dukly usedne osm loňských vítězů, jediným nováčkem je Martin Basl, který nahradí Tomáše Karase. Reprezentační posádku budou tvořit veslaři, kteří by se letos měli na světovém šampionátu pokusit kvalifikovat na olympijské hry do Londýna.

Finálové jízdy 98. ročníku Primátorek ČSOB Pojišťovny jsou na programu dnes od 8:10, hlavní závod osmiveslic začne v poledne. Hlavní divácké prostory jsou na Rašínově nábřeží u Palackého náměstí.

Miroslava Knapková
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články