Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mistrovství světa hlásí rekord: v prvních 28 zápasech vždy padl gól

Střelec první trefy utkání na mistrovství světa mezi Belgii a Tuniskem útočník Eden Hazard se postaral o zápis do historických tabulek. I v 27. zápase probíhajícího turnaje v Rusku totiž padl gól a nedošlo k bezbrankové remíze, což se stalo na šampionátech vůbec poprvé. Po utkání Korea - Mexiko (1:2) už je zápasů s alespoň jedním gólem 28.

Sport
zdroj: ČT4

Dosavadní rekord drželo mistrovství světa z roku 1954. Na závěrečném turnaji se odehrálo 26 utkání a ani v jediném se nezrodila bezgólová remíza. Historický milník na nynějším šampionátu v Rusku v pátek večer vyrovnal zápas Srbska se Švýcarskem (1:2) a v sobotu jej překonal belgický útočník Hazard, který v šesté minutě proměnil penaltu a nasměroval favorita k pohodlné výhře 5:2.

Bezbrankové remízy sice zatím diváky v Rusku netrápí, ale velmi často se museli spokojit pouze s jediným gólem. Výsledkem 1:0 totiž skončilo deset z 27 dosavadních utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Belgie - Tunisko: Hazard - 1:0 (6. min. z pen.)

Na šampionátu ještě není odehrána ani polovina z 64 zápasů a rozhodčí už nařídili o jednu penaltu více než na celém předchozím turnaji před čtyřmi lety. Ke čtrnácti pokutovým kopům výrazně pomohla premiéra videorozhodčího, v případě zákroku na Brazilce Neymara však v pátek došlo i ke zrušení původně odpískané penalty.

Pokud bude nynější trend pokračovat, mistrovství v Rusku hravě překonaná historický rekord v počtu pokutových kopů. Maximum drží šampionáty v letech 1990, 1998 a 2002 s osmnácti penaltami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články