Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácí příprava na Messiho vyšla skvěle. Tušil jsem, kam to kopne, zářil Halldórsson

Byl poslední nadějí Islandu na udržení remízového stavu v zápase proti Argentině a brankář Hannes Halldórsson své spoluhráče nezklamal. Zkušený gólman dokázal vychytat penaltu Lionelu Messimu a především díky němu nováček šampionátu ve svém úvodním duelu udržel překvapivou remízu 1:1. Hvězda střetnutí při hodnocení utkání přiznala, že v klíčové chvíli jí pomohlo domácí studium.

Radost islandského brankáře Hannese Halldórssona
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Halldórsson v 64. minutě vystihl směr Messiho penalty a nepříliš umístěnou střelu vyrazil. Islanďané se pak na stadionu moskevského Spartaku dostali pod velký tlak, ale cenný výsledek proti držitelům stříbra z minulého MS ubránili.

"Chytit penaltu nejlepšímu hráči světa v premiéře Islandu na šampionátu je velký moment a splněný sen. Hlavně proto, že nám to pomohlo k důležitému bodu," řekl Halldórsson, jenž byl zvolen nejlepším hráčem zápasu.

Při jubilejním 50. reprezentačním startu plně zužitkoval studium Messiho standardních situací. "Hodně jsem se doma připravoval a sledoval spoustu Messiho penalt. Také jsem si pouštěl některé pokutové kopy, kterým jsem čelil já, abych pochopil myšlení exekutorů. Měl jsem tušení, kam bude Messi mířit," uvedl gólman dánského celku Randers.

Islanďané předloni poprvé v historii hráli Euro, kde v osmifinále senzačně vyřadili Anglii a vypadli až ve čtvrtfinále s domácí Francií.

Cílem na ruském šampionátu je pro ostrovní celek postup ze skupiny D, v níž jsou vedle Argentiny ještě Chorvatsko a Nigérie.

"Bod s Argentinou pro nás může být klíčový v boji o postup. Chtěli bychom se dostat do vyřazovací fáze," konstatoval čtyřiatřicetiletý Halldórsson, který se ještě nedávno živil jako filmový režisér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články