Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češi chtějí oživit šanci na postup, v kvalifikaci vyzvou Nory

Praha - Čeští reprezentanti jsou po třech kvalifikačních utkáních nečekaně až na předposlední příčce se ziskem pouhých dvou bodů a proti Norům je čeká zápas o naději. Pokud chtějí vybojovat postup na světový šampionát do Ruska, musí ukončit čekání na výhru a vstřelený gól. Trápící se ofenzivu národního týmu by mohl oživit plzeňský nováček Michael Krmenčík. Kvalifikační utkání Česko - Norsko sledujte i s předzápasovým studiem od 20:15 na ČT sport nebo na našem webu.

Národní celek zatím v kvalifikaci uhrál dvě domácí remízy 0:0 se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohrál 0:3 v Německu. Na druhý Ázerbájdžán ztrácí pět bodů a na vedoucí Němce sedm. Norové na čtvrtém místě mají o bod více než Češi. Na mistrovství v roce 2018 postoupí přímo jen vítězové skupin, osm nejlepších celků z druhých příček čeká baráž o zbylá čtyři místa.

Kvalifikaci české reprezentace s Norskem se věnoval Fotbal Fokus podcast:

"Už před Ázerbájdžánem jsme říkali, že je to nejdůležitější zápas. Ale teď se to vyvíjí tak, že v pátek to pro nás bude extrémně důležitý zápas. Teoretická šance postoupit pořád je, takže musíme konečně vyhrát. Bude to zápas kdo s koho. Kdo se chytne a bude moct ještě zamíchat kartami," řekl brankář Tomáš Vaclík.

"Proti Norsku to bude maturita. Pokud chceme pomýšlet na postup, musíme uspět. A to znamená dát góly. Bude důležité, abychom za tím gólem šli," doplnil trenér Karel Jarolím.

Češi jsou spolu s Kyprem jedinými dvěma týmy, které ještě v kvalifikaci neskórovaly. Jarolímův celek nedal gól už 274 minut. "Chybí nám průnikové přihrávky, vymyslet něco chytrého a troufnout si jeden na jednoho. To musíme zlepšit," uvedl Jarolím. Vzhledem k trápení v útoku povolal plzeňského nováčka Michaela Krmenčíka, do základní sestavy má ale spíš blíže slávistický kanonýr Milan Škoda.

Nedaří se ani Norům, kteří prohráli čtyři z posledních pěti zápasů. Porazili jen San Marino a o výhře 4:1 rozhodli až v poslední čtvrthodině. "Myslím, že zápas s Čechy je jedinečnou šancí, jak upevnit své postavení ve skupině a přiblížit se k druhému místu. Chceme tři body," řekl norský trenér Per-Mathias Högmo, který je pod velkým tlakem.

"Neočekávám, že by se nás Norové snažili nějak vysoko napadat. Mají nebezpečný přechod, takže především to si musíme ohlídat," podotkl Jarolím. Český kouč se vrátí do Edenu, kde v minulosti úspěšně vedl pražskou Slavii. Na stadionu ve Vršovicích se ale reprezentaci nedaří, vyhrála tam jen dva ze sedmi zápasů a v posledních čtyřech nezvítězila.

"Myslím, že to není stadionem, je jedno, kde hrajete. Prostě to musíme prolomit. Pokud si dáme do hlavy, že nám to tam nejde, že tam nevyhráváme, tak se opravdu může stát, že zase nevyhrajeme," uvedl obránce Pavel Kadeřábek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články