Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SESTŘIH: Američané zvládli duel s Lotyši a končí druzí ve skupině B

Američtí hokejisté ve svém závěrečném utkání ve skupině B porazili Lotyšsko 6:3 a posunuli se na druhou příčku tabulky. Naopak Lotyši se po loňském šokujícím výsledku s turnajem loučí. 

"Samozřejmě, že jsme věřili, že postoupíme do čtvrtfinále. Jsem ale na kluky hrdý, že jsme se nevzdali. Měli jsme na turnaji několik těžkých situací, třikrát jsme hráli dva zápasy po sobě, ale vždy jsme bojovali a až do posledního dne jsme měli šanci (postoupit)," konstatoval lotyšský kapitán Kaspars Daugavinš.

Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se na výhře Američanů podílel útočník Cole Caufield. Američanům se skvěle vydařil vstup do utkání. Již po 83 sekundách hry otevřel skóre přesnou střelou pod horní tyč kapitán Tkachuk a připsal si sedmý gól na turnaji. O minutu později dorazil puk za brankáře Gudlevskise pohotový Brindley, ale rozhodčí po kontrole u videa jeho zásah neuznali kvůli nedovolenému kontaktu Eyssimonta s lotyšským brankářem.

Zámořští hráči byli i nadále aktivnější. Tečovaná střela Boldyho skončila na horní tyči, do dvou slibných příležitostí se dostal Gaudreau. Prosadil se ale až ve 14. minutě obránce Werenski, jehož našel volného mezi kruhy Caufield. Snížit mohl Komuls, ale trefil jen tyč.

Když ve 23. minutě přidal v přesilové hře třetí gól Američanů Caufield, zdálo se, že je rozhodnuto. Lotyši, kteří potřebovali k uchování šance na postup do čtvrtfinále vyhrát v základní hrací době, ale dokázali rychle zásluhou Krastenbergse snížit a duel zdramatizovali.

Na turnaji poprvé chytající brankář Lindgren měl ale štěstí. Ve 29. minutě Robert Bukarts orazítkoval jednou střelou obě tyčky, Lotyši pak nevyužili dvouminutovou přesilovou hru pět na tři při vyloučení Zegrase a Nelsona. V závěru druhé části si Lindgren poradil i se zakončením Batny.

A pak se opět prosadili Američané. Jen 15 sekund po začátku třetí části si šestý gól na turnaji připsal Boldy. Lotyši ale i tentokrát odpověděli a ve 45. minutě v rozmezí 16 sekund snížili na 3:4. Nejprve se prosadil Tralmaks a poté Mamčics. O čtyři minuty později ale nejlepší hráč zápasu Caufield překonal Gudlevskise popáté a přiblížil favorita výhře. Lotyši v závěru při přesilovce odvolali brankáře a ještě inkasovali.

Lotyšsko – USA 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 24. Krastenbergs (Tralmaks, Gudlevskis), 45. Tralmaks (Zile, Lavinš), 45. Mamčics (Daugavinš) – 2. B. Tkachuk (Caufield), 14. Werenski (Caufield, Pinto), 23. Caufield (Boldy, B. Tkachuk), 41. Boldy (Werenski, Seth Jones), 49. Caufield (Pinto), 60. Farabee. Rozhodčí: Brander (Fin.), M. Holm (Švéd.) – Heffner, Hofer (oba Něm.). Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8924.

Lotyšsko: Gudlevskis – Jaks, Čukste, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Daugavinš, Abols, Krastenbergs – Robets Bukarts, Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Rihards Bukarts – Tralmaks, Lavinš, Gavars – Ansons. Trenér: Vitolinš.

USA: Lindgren – Seth Jones, Werenski, L. Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, B. Tkachuk – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont – Leonard. Trenér: Hynes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články