Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SESTŘIH: Britové vzali rakouské naděje a hodili je do koše. S MS se loučí překvapivým triumfem

Britští hokejisté se se svým působením na mistrovství světa rozloučili překvapivým vítězstvím nad překvapením turnaje Rakouskem. Britský tým zvítězil vysoko 4:2 a slaví teprve svůj druhý triumf od návratu do elitní skupiny před pěti lety. Naopak Rakušané, kteří v případě vítězství mohli stále pomýšlet na postup do čtvrtfinále, končí zklamáním. 

Hokejisté Rakouska podlehli v závěrečném utkání v základní skupině A mistrovství světa v Praze týmu Velké Británie 2:4. Sestupující Britové si připsali první bodový zisk, Rakušané přišli o postupovou naději. Po jejich ztrátě je jasné složení první čtvrtfinálová dvojice – v "pražské" skupině se čtvrtí Finové utkají s vítězi skupiny B v Ostravě Švédy.

Rakušané potřebovali k udržení postupových nadějí zdolat Brity v základní hrací době a pak doufat, že jim pomohou Švýcaři tříbodovým vítězstvím nad Finskem. Na úkor Seveřanů by pak postoupili díky lépe zvládnutému vzájemnému zápasu, v němž zvítězili 3:2.

O čest hrající Britové jim ale od začátku statečně vzdorovali. Rakušané sice vyhráli první třetinu na střely na branku 10:5, ale bezgólovým stavem nepohnuli, protože ztroskotávali na výborně chytajícím Bownsovi.

Hned v nástupu do druhé části fauloval Dowd v šanci Zwergera a musel na trestnou lavici. Unterweger otevřel skóre a zdálo se, že Rakušané směřují za splněním poloviny ze svých postupových plánů, jenže opak byl pravdou.

Ve 27. minutě špatně střídali, navíc fauloval Stapelfeldt a O'Connor tvrdou ranou do horního růžku vyrovnal. Britové byli ve druhé části dokonce výrazně střelecky aktivnější (16:7), skóre ale zůstalo rovnovážné.

Hned po 11 sekundách třetího dějství se proti pravidlům provinil Raffl a Perlini poslal Brity do vedení. V 51. minutě navíc zvýšil Mosey, a když to Rakušané zkusili necelých pět minut před koncem v zoufalé snaze o obrat s hrou bez gólmana, definitivně rozhodl Dowd. Až 45 sekund před vypršením základní doby odpověděl za Rakušany Mario Huber.

Rakousko – Velká Británie 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 23. Unterweger (Zwerger, Haudum), 60. M. Huber (Haudum, Zwerger) – 28. O'Connor (Lake), 42. Perlini (Dowd, O'Connor), 51. Mosey (Duggan, Tetlow), 56. Dowd (Perlini). Rozhodčí: Pearce (Kan.), Hribik  Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:2. Diváci: 16 306.

Rakousko: Kickert – Nickl, Heinrich, Wolf, Unterweger, Maier, Strong, Brunner, Stapelfeldt – T. Raffl, Nissner, M. Huber – Zwerger, Rossi, Schneider – Ganahl, Baumgartner, Haudum – P. Huber, Wukovits, Rohrer. Trenér: Bader.

Velká Británie: Bowns – Halbert, Sam Jones, Mosey, D. Phillips, M. Richardson, Batch, Tetlow – Dowd, Perlini, Neilson – Betteridge, Lake, O'Connor – Curran, Lachowicz, Norris – Duggan, Davies, Shudra. Trenér: P. Russell.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články