Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Parťáci z Toronta vládnou na buly, teď se potkají. Kämpf: Musíme se Tavaresovi dostat pod kůži

Bude to souboj Česko proti Kanadě, ale možná také David Kämpf versus John Tavares na buly. Oba vládnou individuálním statistikám na vhazování, případný duel může okořenit i fakt, že jsou spoluhráči z Toronta. Kämpf se těší na utkání s javorovými listy, je už zdravotně v pořádku a má nové kolegy v útoku. Přímý přenos utkání Kanada – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 16:00.

David Kämpf v utkání proti Dánsku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V pátečním utkání proti Rakousku se chvíli sbíral u mantinelu po tvrdém zákroku. Následně Kämpf preventivně vynechal zápas s Velkou Británií a potvrdil, že za nucené volno může situace z duelu s Rakušany. Více specifikovat nechtěl. "Cítím se líp. Jsem rád, že jsem dostal to volno navíc a mohl jsem se dát do kupy. Teď jsem připravený," říká před utkáním s Kanadou.

Souboj s javorovými listy bude o první příčku ve skupině A, na ni dostane český tým pouze výhra za tři body. "Kanada tady má skvělý tým, bude to těžký zápas a těšíme se. Je to poslední zápas ve skupině, chceme vyhrát. Bude tu skvělá kulisa a úroveň zápasu vysoká," hlásí Kämpf.

Zápas proti Kanadě bude pro Kämpfa speciální, protože narazí na svého kapitána z Toronta Tavarese. "Jeden z nejlepších hráčů, kteří hrají v NHL. Prokazuje to strašně dlouho, skvělý hráč. Bude to proti němu těžké, je hrozně silný na puku. Musíme se mu trochu dostat pod kůži," nabádá český centr.

Platí to i pro Kämpfa, že by měl Tavaresovi znepříjemnit situaci – třeba na buly. Oba útočníci Maple Leafs naprosto ovládají procentuální úspěšnost vyhraných vhazování na turnaji. Tavares na první příčce přes 77 procent, Kämpf na druhé pozici s 69 procenty.

"Určitě se na buly párkrát potkáme, bude to zábava. Vím přesně, co dělá. On ví, co dělám já," pousmál se Kämpf.

Úspěšnost na vhazování

1. John Tavares (Kanada) – 77,78 % (63/81)
2. David Kämpf (Česko) – 69,01 % (49/71)
3. Brady Tkachuk (USA) – 68,09 % (32/47)

*Zdroj: Wisehockey.com, vybráni pouze útočníci s dvaceti a více účastmi na buly

Hecování s Tavaresem před utkáním ale neproběhlo. "Jen jsme si párkrát napsali, ale osobně jsme se nepotkali. Vím, že mu teď přicestovala rodina, takže toho má asi taky hodně. Zápasy jdou za sebou, času není moc," říká Kämpf.

I v Torontu si chomutovského odchovance cení za dovednosti při vhazování. "Určitě to trochu musí mít hráč v sobě. Načasování a trochu té šikovnosti. Je to i o síle. Samozřejmě se buly dá natrénovat, když těch vhazování má člověk hodně. Může se v tom zlepšovat. Johna Tavarese vidím na tréninku, je to proti němu těžké i v zápasech. V NHL je jeden z nejlepších."

Práce na buly začala už v Chicagu

Český forvard se 477 starty v NHL přiznává, že práci na buly musel dlouho pilovat. "Jsem takový typ, který to musí trénovat. Myslím, že v Chicagu jsem se na to hodně zaměřoval. Měli jsme na to speciálního trenéra. Vždycky po tréninku k nám přišel, myslím si, že jsem se hodně posunul. Snažím se to uhrát spíš silou než nějakou šikovností. U mě je to spíš o tom tréninku."

Kämpf má v národním týmu navíc dobrého učitele, Tomáše Plekance. "Pleky byl skvělej na buly a určitě poslouchám, co říká. Beru si od něj, co to jde," dodává devětadvacetiletý hráč.

Útok s Kubalíkem a Nečasem

Na posledním tréninku se Kämpf proháněl vedle Dominika Kubalíka a Martina Nečase, takže po příjezdu hvězd Bostonu Davida Pastrňáka a Pavla Zachy dostává nové parťáky. "Času na sehrání tolik není, ale myslím si, že jsme všichni zkušení hráči a známe se. S Kubaldou jsem hrál pár zápasů už v mládežnických reprezentacích a vlastně v Chicagu jsme spolu hráli. Vím, co od něj čekat a co může čekat on ode mě. Martin Nečas je kvalitní hráč, myslím, že tam žádný problém nebude. Snad to bude klapat," dodává Kämpf. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články