Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

SESTŘIH: Němci spustili brankostroj i proti Francouzům, zářil tříbodový Stachowiak

Nejlepší ofenzivu (34 gólů) má na mistrovství světa aktuálně Německo. Obhájci stříbrných medailí sice v polovině duelu s Francouzi prohrávali 2:3, ale nepříznivý vývoj dokázali otočit a zvítězit 6:3. Na ostravském ledě řádila zejména první formace s centrem Wojciechem Stachowiakem, který se blýskl dvěma brankami a asistencí. Němci proto v neúplné tabulce poskočili ve skupině B na druhé místo před USA, Američané však mají utkání s Lotyši k dobru.

"Nezačali jsme dobře, byli jsme pomalí. Ve druhé třetině jsme ale hráli mnohem agresivněji a fyzičtěji," řekl německý obránce Maksymilian Szuber. "Jsme rádi, že jsme získali tři body. Snažíme se hrát stále lépe a lépe. Je fajn, že jsme v play-off, ale musíme hrát konzistentněji. Věřím, že ještě pár zápasů vyhrajeme," dodal bek Arizony.

Ofenzivní smršť

Hned po úvodním buly se dostal do šance útočník Hradce Králové Perret, ale německou branku přestřelil. Více práce než Grubauer měl strážce francouzské svatyně Papillon. Se spoluhráči přestál první oslabení a poté zlikvidoval i nájezd Kahuna. V 11. minutě naopak pomohla tyč Grubauerovi po Cantagallově střele, z dalšího brejku se neprosadil Stachowiak.

Stav 0:0 se změnil v 17. minutě, kdy se prosadil na svém domácím ledě Claireaux. Vítkovický útočník si na závěr mistrovství světa připsal premiérovou branku. Německo však ještě v první třetině vyrovnalo, osm sekund po konci přesilové hry využil zaváhání Papillona Michaelis.

Oba týmy se příliš nesoustředily na obranu a na hře to bylo znát. Ve 22. minutě vrátil Francii vedení Rech, jehož gól museli rozhodčí zkontrolovat – puk se od kamery v brance odrazil zpět do hry. Němci poté ubránili první oslabení a opět udeřili; po přečíslení se prosadil obránce Kälble.

Francouzi ale dokázali rychle odpovědět a o 22 sekund později opět vedli, když svůj brejk zakončil jistě kapitán Treille. Po sérii dalších přečíslení na obou stranách však Němci vývoj zcela otočili. Peterkova trefa ještě nebyla po kontrole u videa s ohledem na Reichlův ofsajd uznána, ale druhá formace se o dvě minuty později prosadila již v souladu s pravidly. Vyrovnal Stachowiak a krátce nato přidal čtvrtý gól Kastner.

Statistika Wojciecha Stachowiaka v utkání s Francií
zdroj: wisehockey.com

Ve 36. minutě rozhodčí neuznali Němcům další přesný zásah pro předchozí nedovolený atak brankáře, mrzet je to ovšem nemuselo.

Na začátku třetí části se prosadil z dalšího brejku Stachowiak a ve 45. minutě v přesilovce Reichel. Místo Papillona nastoupil do hry Junca a zápas již dochytal bez inkasovaného gólu.

"Prohráli jsme tady docela dost zápasů, ale myslím si, že jsme hráli celkem dobře," hodnotil francouzský obránce Enzo Guebey. "Musíme se koukat dopředu a soustředit se na olympijskou kvalifikaci, která nás čeká. Hrajeme teď jiným systémem a musíme se snažit, abychom byli všichni na stejné vlně. Tentokrát jsme dobře začali, ale hráli jsme druhé utkání za 24 hodin a v poslední třetině se to projevilo," dodal Guebey.

Francie – Německo 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 17. Claireaux (Addamo, Perret), 22. Rech (Boudon, Chakiachvili), 27. Treille (T. Bozon, Guebey) – 20. Michaelis (Kahun, Ehliz), 26. Kälble (Stachowiak, Peterka), 32. Stachowiak (Reichel), 32. Kastner (Michaelis, Szuber), 42. Stachowiak. 45. Reichel (Sturm, Pföderl). Rozhodčí: Hronský (SR), Ch. Holm – Lundgren (oba Švéd.), Hynek (ČR). Vyloučení: 8:2, navíc Tiffels (Něm.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 9109.

Francie: Papillon (45. Junca) – Llorca, Crinon, Guebey, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Thiry – Claireaux, Addamo, Perret – Bertrand, Boudon, Rech – T. Bozon, Bellemare, Treille – Dair, Colomban, K. Bozon – Bruche. Trenér: P. Bozon.
Německo: Grubauer – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller, Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Kahun, Sturm, Tiffels – Peterka, Stachowiak, Reichel – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Ehl, Kastner, Tuomie. Trenér: Kreis.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články