Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

SESTŘIH: Vyhrocený zápas zvládla lépe Kanada, Švýcarsku uškodil faul Fialy

Do poloviny druhé třetiny byl zápas vyrovnaný, pak ale přišel naprosto zbytečný faul Fialy a Kanada se dostala na koně. V dlouhém oslabení inkasovali Švýcaři dva góly a k tomu všemu ještě neproměnili trestné střílení. Zápas se zlomil ve prospěch Javorových listů, které si z tohoto duelu odnesli tři body a usadili se na prvním místě pražské skupiny A. Švýcarcko – Kanada 2:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Kanada

Reprezentanti Švýcarska i Kanady vlétli do zápasu jako vítr. Oba celky chtěli dostát své ofenzivní práci, a tak o střely, rychlé kombinace i šarvátky nebyla hned od začátku nouze. Stav se poprvé měnil už ve druhé minutě, když přesilovou hru hned na jejím začátku ukončil Dylan Cozens. Ze hry měli po polovině první části více Švýcaři, za které ve dvanácté minutě, také v početní výhodě, srovnal Kevin Fiala. Nádherné šance nabídli hokejisté divákům na obou stranách kluziště, do šaten se šlo za vyrovnaného skóre 1:1.

Podle očekávání se hra ve druhé třetině přiostřila. Nejdříve poslal Švýcary do vedení Romain Loeffel, pak ale přišel nesmyslný faul Kevina Fialy, který si ve středu hřiště počkal na Dylana Cozense a nastavil mu nohu. Ke zranění kanadského hráče naštěstí nedošlo. Oba týmy ještě rozdali pár ran navíc a slovo dostali videorozhodčí. Fiala vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání za faul kolenem, na trestnou lavici za krosček usedl i Kaiden Guhle. Kanada si tak po uplynutí dvou minut zahrála tříminutovou přesilovku, kterou dvakrát využila. Své koleno pomstil Dylan Cozens a srovnal na 2:2.

S nabitým sebevědomím Kanaďanů ale přišel i větší prostor v jejich obraně, kterého se jal využít Calvin Thurkauf. Nedovoleně si však počínal Connor Bedard, a tak hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, jehož exekutorem se stal Sven Andrighetto. Neproměnil a už tak narostlá kanadská drzost se následně proměnila v další trefu z javorové hole, vedení Kanadě navrátil Nick Paul. ¨

Třetí část už Kanaďané kontrolovali, Švýcarsko ještě v závěru zápasu vyzkoušelo hru bez brankáře, stav se ale nezměnil. Kanada porazila Švýcary poměrem 3:2 a obsadila první místo tabulky skupiny A.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články