Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

SESTŘIH: Američané se bavili hokejem, Kazachstán schytal první dvouciferný výprask MS

Spojené státy deklasovaly na mistrovství světa Kazachstán 10:1 a po čtvrté výhře mají blízko k postupu do čtvrtfinále. Na triumfu Američanů se šesti body podílel Matt Boldy, pěti Johnny Gaudreau a čtyřmi včetně hattricku Brady Tkachuk. Kazaši prohráli popáté v řadě a v pondělí je čeká boj s Polskem o udržení v elitní kategorii.

Američané rozhodli utkání již v první třetině. V 5. minutě otevřel skóre Boldy, který dorazil za záda brankáře Bojarkina Nelsonovu střelu do tyče.

Následně se bleskově prosadili v první přesilové hře, když vyloučení Koroljova potrestal již po osmi sekundách další pohotovou dorážkou Tkachuk.

Bojarkin poté zlikvidoval samostatný nájezd Boldyho, v 17. minutě ale opět inkasoval, když jej po další dorážce překonal Nelson a v další přesilovce podruhé Tkachuk. Kapitánovi USA tentokrát stačilo sedm sekund. Až poté Kazaši dokázali se štěstím přestát oslabení, na obrazu hry se ale nic neměnilo.

Ve 22. minutě přidal pátý gól tradičně z dorážky na brankovišti volný Brindley a o šestou branku se v přesilovce postaral Boldy. Bojarkin sice stihl jeho střelu chytit do lapačky, kontrola u videa ale prokázala že až za brankovou čárou.

Kazaši následně sice přečkali další oslabení, při pokračujícím tlaku ale nedokázala většina hráčů dlouho vystřídat a Kunin v 32. minutě zvýšil vedení favorita na 7:0.

Brankář USA Nedeljkovic se dlouho nudil, při prvním oslabení svého týmu ale přece jen musel předvést několik zákroků a při střele Rymareva mu pomohla tyč. I v této dvouminutovce měl ale více práce Bojarkin.

Do třetí třetiny nastoupil místo Bojarkina Šutov, a přesto, že předvedl několik dobrých zákroků, gólové hody nezastavil. V 46. minutě jej v přesilovce překonal Tkachuk a o 21 sekund později Hayes.

Poté se branky dočkali i Kazaši, když Nedeljkovice o druhou nulu na turnaji připravil Omirbekov. Poslední slovo měl ale Gaudreau.

USA – Kazachstán 10:1 (4:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Boldy (Nelson, L. Hughes), 8. B. Tkachuk (Werenski, Gaudreau), 17. Nelson (Boldy, Sanderson), 19. B. Tkachuk (Werenski, Gaudreau), 22. Brindley (Kessel, Kunin), 24. Boldy (Gaudreau, B. Tkachuk), 32. Kunin (Boldy, Werenski), 46. Tkachuk (Boldy, Gaudreau), 46. Hayes (Petry), 51. Gaudreau (Boldy) – 47. Omirbekov (Koroljov, Starčenko). Rozhodčí: Brander (Fin.), Hronský – Durmis (oba SR), Nyqvist (Švéd.). Vyloučení: 2:7. Využití: 4:0. Diváci: 8468.

USA: Nedeljkovic – Seth Jones, Werenski, L. Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Caufield, Pinto, B. Tkachuk – Boldy, Nelson, Gaudreau – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont - Smith. Trenér: Hynes.

Kazachstán: Bojarkin (41. Šutov) – Gajtamirov, Beketajev, Orechov, Danijar, Dichanbek, Koroljov, Breus – Rymarev, Omirbekov, Starčenko – Michajlis, Muchametov, Panjukov – Muratov, Šulga, Savickij – Rachmanov, Bojko, Asetov – Musurov. Trenér: Mambetalijev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články