Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

SESTŘIH: Slováci nepustili Francouze ke slovu, vyprodaná Ostravar Aréna je doprovodila k vítězství

Do vítězného konce zápasu doprovodila hokejisty Slovenska vyprodaná Ostravar Aréna. Slovenští fanoušci svůj tým poháněli mexickými vlnami i mocným jásotem, a podíleli se tak na jeho úspěchu. Dva góly a jednu asistenci zařídil Libor Hudáček. Slovensko zdolalo Francii poměrem 4:2.

Hokejisté galského kohouta vstoupili do zápasu s nastavením, že nemají co ztratit. A na jejich nasazení to bylo znát. V první části zápasu si oproti Slovákům připsali téměř dvojnásobný počet střel vyslaných na brankáře protivníka. Ačkoliv Slovákům nabídli dvě přesilové hry, přečkali je bez ztráty kytičky. I Slovensko za svou neukázněnost dvakrát pykalo, francouzský tlak však neměl gólovou tečku. Síť se nakonec rozbouřila na straně Francie, když střelu Mário Grmana tři a jednu desetinu sekundy před první sirénou usměrnil za Ylönenova záda Pavol Regenda.

Lepším týmem druhé třetiny bylo jednoznačně Slovensko. Po nejistém výkonu prvních dvaceti minut se Slováci rozehráli a Francouzům nadělili ještě dva góly. Autorem obou byl Libor Hudáček, který se nejdříve zbavil Pierrea-Édouarda Bellemarea a prostřelil Sebastiana Ylönena. Posléze přidal ještě jednu trefu, když ze středu osy vypálil jako z děla. Změnu z nuly na jedničku na straně Francie zařídil kapitán Sacha Treille.

Výhru Slováků pojistil ve třetí části trefou od modré čáry Mário Grman. I Francouzi proměnili ještě jednu střelu, tentokrát šest sekund před koncem zápasu přesně mířil Florian Chakiachvili, a pokazil tak Samuelu Hlavajovi statistiky, na výsledku už ale tento gól nemohl nic změnit. 

Francie podlehla Slovensku 2:4.

Francie – Slovensko 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 36. Treille (T. Bozon, Auvitu), 60. Chakiachvili (Rech) – 20. Regenda (Grman, Cingel), 23. Hudáček (Nemec, Slafkovský), 30. Hudáček, 49. Grman (Tatar, Hudáček). Diváci: 9109.

Francie: Ylönen (41. Papillon) – Gallet, Auvitu, Cantagallo, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Thiry – Bertrand, Claireaux, Perret – Dair, Bellemare, T. Bozon – Bruche, Boudon, Rech – Treille, Addamo, K. Bozon – Simonsen. Trenér: P. Bozon.

Slovensko: Hlavaj – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Daňo, Sukeľ, Kudrna. Trenér: Ramsay.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články