Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Polskou převahu v hledišti umlčeli Němci jasným vítězstvím

Polští fanoušci měli převahu v hledišti, led však kontrolovali Němci. Díky jednoznačnému vítězství nad Poláky si připsali další tři body a čtvrtfinálový souboj mají téměř jasný. Dva góly vstřelil John-Jason Peterka. Německo porazilo Polsko 4:2.

Zápas začal obezřetně, oba týmy se sice byly schopné dostávat do zajímavých kombinací, ke kvalitnímu zakončení se ale ani jeden nedostal. Němcům kazila aktivitu tvrdohlavá polská obrana, na druhé straně hřiště si naopak Poláci šance kazili sami svou nešikovností.

Skóre se měnilo až v šesté minutě druhé třetiny, když Maximilian Kastner přenechal kotouč Alexanderovi Ehlovi, který se střelou zápěstím nemýlil. Němcům pomohlo také nedovolené bránění Krystiana Dziubinského, který překazil jejich útočné přečíslení hozenou holí. Hlavní rozhodčí po tomto incidentu nařídili trestné střílení, k němuž nastoupil John-Jason Peterka. Náskok Německa zvýšil na rozdíl dvou branek.

V poslední třetině už byla patrná únava polského mužstva. Třetí gól do klece červenobílých uklidil Yasin Ehliz a vypadalo to, že Německo už bude konec zápasu kontrolovat. Poláci se však oklepali a o pár minut později svou snahu přetavili v první gól. Kuriózní střelou z negativního úhlu překonal Mathiase Niederbergera Patryk Wajda. Na něj posléze ještě po nahození Arkadiusze Kosteka navázal dorážkou do prázdné brány Filip Komorski. Zabralo ale i Německo, pojišťovací branku po samostatném úniku Lukase Reichela opět vsítil John-Jason Peterka.

Němci zvítězili nad Poláky poměrem 4:2

Německo – Polsko 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 26. Ehl (Kastner, Tuomie), 36. Peterka z trest. střílení, 45. Ehliz (Pföderl, Michaelis), 57. Peterka (Reichel) – 54. Wajda (Lyszczarczyk, Dziubiński), 56. Komorski (Kostek, Krezolek).

Německo: Niederberger – Wissmann, J. Müller, Szuber, M. Müller, Wagner, Kälble, Fohrler, Ugbekile – Peterka, Stachowiak, Reichel – Kahun, Sturm, Tiffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Ehl, Kastner, Tuomie. Trenér: Kreis.

Polsko: Zabolotny – Górny, Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia, Kacper Macias, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut, Wronka – Michalski, Dziubiński, Lyszczarczyk – Walega, Pas, Zygmunt – Krzysztof Macias, Komorski, Krezolek. Trenér: Kaláber.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články